Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
24.11.2015 - România trimisă în judecată pentru nerespectarea legislației europene
ED Targoviste

Comisia Europeană a decis joi, 19 noiembrie, să trimită România în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene pentru lipsa transpunerii în legislația națională a normelor privind conținutul de sulf al combustibililor marini (directiva 2012/33UE), la 17 luni de la expirarea termenului limită.

În temeiul tratatului, Comisia solicită Curții de Justiție a UE impunerea unei amenzi zilnice în valoare de 38.042,60 euro, până la transpunerea de către România a dispozițiilor directivei în legislația națională. Decizia finală privind amenda, precum și cuantumul acesteia, aparțin Curții.

Context
Directiva privind reducerea conținutului de sulf din combustibilii marini are ca obiectiv reducerea efectelor poluării atmosferice cu dioxid de sulf. Dioxidul de sulf este un poluant, emis în principal de către nave, dăunător pentru sănătatea umană și mediu, care contribuie la producerea ploilor acide. Poluarea aerului de către navele care staționează în porturi reprezintă un motiv de îngrijorare pentru numeroase orașe costiere, în contextul eforturilor de a atinge valorile-limită alecalității aerului stabilite de Uniunea Europeană.
Termenul limită privind transpunerea corectă și completă a directivei a fost 18 iunie 2014.

Contact
Enrico BRIVIO, +32 2 295 61 72
Iris PETSA, +32 2 299 33 21

Pagini Utile


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană