Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
02.12.2015 - Cote de pescuit în Marea Neagră pentru 2016
ED Targoviste

Comisia a propus miercuri, 25 noiembrie, noile cote de pescuit în Marea Neagră, alocate României și Bulgariei în 2016. Astfel, cota pentru șprot se va menține la11.475 de tone, iar cele pentru calcan și câine-de-mare vor rămâne în continuare zero, datorită deteriorării stocurilor acestora din urmă.

În ce privește cota de șprot, România are alocat un maximum de 30% din total. Pentru pescuitul de calcan și câine-de-mare, 2016 este al patrulea și, respectiv, al treilea an consecutiv în care pescuitul acestor specii va fi complet interzis.

În anii precedenți, România și Bulgaria au propus intensificarea controalelor privind capturile decalcan pentru a reduce pescuitul ilegal și nedeclarat, însă eforturile ambelor țări nu au fost suficiente pentru a ameliora situația și a reface stocul. În ceea ce privește câinele-de-mare, stocul continuă să se confrunte cu o epuizare drastică, luând în considerare faptul că cele două țări însumează aproape 50% din capturile din această specie, foarte importantă pentru păstrarea echilibrului ecosistemului marin.

Etape următoare
Propunerea Comisiei va fi discutată de către miniștrii europeni de resort la reuniunea Consiliului pentru pescuit, programată pentru luna decembrie a acestui an.

Context
Propunerea anuală determină cantitatea de pește din principalele specii comercializate în UE care poate fi capturată de pescari în respectivul interval de timp. Ea are la bază normele politicii comune în domeniul pescuitului și opiniile exprimate de Comitetul științific, tehnic și economic pentru pescuit (CSTEP).

Persoană decontact pentru presă:
Iris Petsa, tel: +32 229 93321
Întrebări din partea publicului larg:
Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

Pagini Utile


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană