Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
12.12.2015 - Concursul "Reporter și Blogger European" la final
ED Targoviste

Reprezentanța Comisiei Europene anunță rezultatele ediției din 2015 a concursului Reporter și Blogger European. Anul acesta concursul a avut o nouă formulă, am pus mai mult accent pe varietate și originalitate în abordarea temelor europene, de unde și numărul mare de categorii. Cea mai notabilă modificare a fost includerea unei probe de social media în concurs, participanții având prilejul să administreze, pentru o zi, conturile de Facebook și Twitter ale Reprezentanței și să aducă un suflu proaspăt mesajelor noastre.

În total s-au înscris 43 de autori, cu 186 de materiale, concurând la cele 8 secțiuni ale concursului. Caștigătorii sunt:
Secțiunea 1, presă audio: Mircea Oprea - RFI
Secțiunea 3, presă scrisă/online: Martin Matei - Dilema Veche
Secțiunea 4, opinie/editorial: Liviu Iancu - EuroPunkt.ro
Secțiunea 5, reportaj/anchetă/interviu: Claudiu Zamfir – Hotnews
Secțiunea 6, blog: Călin Hera - calinhera.wordpress.com
Secțiunea 8, social media: Răzvan Cârcu
Secțiunile 2 (presă video) și 7 (galerie) nu au avut câștigători.

Din juriu au făcut parte Cristian Ghinea – jurnalist și fost director al Centrului Român de Politici Europene (care însă nu a participat la jurizarea categoriei 3, presă scrisă/online, unde a fost înlocuit de jurnalistul Vlad Ilina), Răzvan Szabo și Roxana Morea din partea Reprezentanței Comisiei Europene, precum și Alina Jantea, expert contractat de Reprezentanță.
Scopul concursului este acela de a promova cei mai buni jurnaliști și bloggeri ce publică materiale pe teme de interes european.

Pagini Utile


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană