Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
21.12.2015 - Noi norme pentru monitorizarea aeronavelor
ED Targoviste

Comisia Europeană a propus miercuri, 16 decembrie, noi norme pentru urmărirea și localizarea aeronavelor aflate în pericol oriunde în lume. În cazul unui accident deasupra apei, aeronava scufundată va fi localizată cu precizie și datele din înregistratoarele de zbor vor fi recuperate rapid.

Comisarul european pentru transport Violeta Bulc a declarat: "Pentru publicul larg, este de neconceput faptul că avioanele nu sunturmărite în permanență, indiferent unde ar zbura. Normele adoptate astăzi sunt menite să corecteze această deficiență. Ele sunt, de asemenea, un alt pas concret pentru a arăta că siguranța cetățenilor reprezintă o prioritate absolută pentru Comisie."

Context
Normele adoptate de Comisia Europeană privesc aparatura de înregistrare de la bord, sistemele subacvatice de localizare și cele de monitorizare a traiectoriei aeronavelor mari (peste 27 de tone în greutate și o capacitate de cel puțin 19 pasageri). Scopul lor este de a evita problemele apărute în urma prăbușirii zborului Air France 447 (iunie 2009) și a dispariției zborului Malaysian 370 (martie 2014).
Agenția Europeană de Siguranță a Aviației (EASA) va pune în practică treptat noile reguli, ținând cont și de evoluțiile la nivelul Organizației Internaționale a Aviației Civile (ICAO).

Contact
Jakub Adamowicz, +32 229 50595
Alexis Perier, +32 229 69143

Pagini Utile


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană