Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
14.01.2016 - 12,77 miliarde de euro pentru 263 proiecte de infrastructură
ED Targoviste

263 de proiecte de infrastructură de transport vor beneficia de finanțare europeană în valoare totală de 12,77 miliarde de europentru creșterea mobilității în Uniunea Europeană într-o manieră ecologică și sigură.

Violeta Bulc, comisarul european pentru transport, a declarat: "Mă bucur că investiția cea mai importantă făcută vreodată de UE în domeniul transportului devine realitate astăzi. Toate aceste proiecte vor îmbunătăți conectivitatea Europei și vor stimula competitivitatea, creșterea economică și crearea locurilor de muncă. Contribuind la decarbonizarea sectorului transporturilor prin utilizarea de combustibili ecologici și integrarea sa digitală, proiectele își vor aduce aportul, de asemenea, la realizarea a două priorități ale Comisiei Europene: Uniunea energetică și Agenda digitală".

Proiectele implică toate modurile de transport și sunt puse în practică în toate statele membre UE, asigurând astfel o dimensiune cu adevărat europeană. Ele sunt, în principal, axate pe rețeaua centrală de transport transeuropeană. 43 dintre acestea, cu o valoare cumulată de 4,6 miliarde de euro, vor fi puse în practică integral în țările UE ce beneficiază de finanțare prin Fondul de coeziune. De asemenea, sunt sprijinite proiectele inovatoare de gestionare a traficului, precum și promovarea unor soluții durabile de mobilitate.

Context
Agenția Executivă pentru Inovare și Rețele (Innovation and Networks Executive Agency - INEA) a semnat, în data de 7 ianuarie 2016, acordurile de investiții pentru ultima serie de proiecte selectate din cadrul Facilității pentru Conectarea Europei (CEF).
Facilitatea de Conectare a Europei (CEF) finanțează proiecte care au ca scop realizarea conexiunilor lipsă din domeniul energiei, transportului și cel digital. Obiectivul principal al CEF Transport este de a ajuta la completarea rețelei principale transeuropene de transport (TEN-T) și a coridoarelor sale multimodale până în 2030, precum și a rețelei globale UEN-T până în 2050.
Un buget total indicativ de 22,4 miliarde de euro este disponibil sub formă de finanțare nerambursabilă pentru cofinanțarea de proiecte TEN-T în statele membre UE în perioada 2014-2020. Din acest buget, 11,3 miliarde de euro sunt destinate proiectelor din statele membre eligibile pentru sprijin din Fondul de coeziune.

Persoane de contact pentru presă:
Anna-Kaisa Itkonen - Tel.: +32 229 56186
Alexis Perier - Tel.: +32 229 69143
Întrebări din partea publicului larg
Europe Direct la telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

Pagini Utile

  1. Comunicat de presă integral (în limba engleză)
  2. Fișă informativă privind apelul de propuneri CEF Transport 2014


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană