Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
18.01.2016 - Situația din Polonia, evaluată din perspectiva cadrului UE pentru statul de drept
ED Targoviste

În data de 13 ianuarie, Comisia Europeană l-a mandatat pe prim-vicepreședintele Frans Timmermans să transmită o scrisoare Guvernului polonez pentru inițierea unui dialog în temeiul cadrului UE pentru statul de drept. Colegiul comisarilor a decis să rediscute situația din Polonia până la jumătatea lunii martie, în strânsă cooperare cu Comisia de la Veneția.

O primă dezbatere de orientare cu privire la statul de drept și evoluțiile recente din Polonia a avut loc miercuri, 13 ianuarie, în cadrul reuniunii săptămânale a colegiului comisarilor, după ce Comisia solicitase Guvernului polonez, la finalul lunii decembrie 2015, informații privind situația Tribunalului Constituțional și modificările aduse legii serviciilor publice de radiodifuziune. 

Context
Respectarea statului de drept este una dintre valorile fundamentale ale Uniunii Europene. Comisia Europeană, dincolo de sarcina de a asigura respectarea legislației UE, este de asemenea responsabilă, împreună cu Parlamentul European, statele membre și Consiliul UE, pentru garantarea valorilor fundamentale.
Evenimentele recente din Polonia, în special disputa politică și juridică în ceea ce privește componența Tribunalului Constituțional, au dat naștere la îngrijorări față de respectarea principiului statului de drept. 

Persoane de contact pentru presă:
Mina Andreeva – Tel.: +32 229 91382
Christian Wigand – Tel.: +32 229 62253
Tim McPhie – Tel.: +32 229 58602
Întrebări din partea publicului larg:
Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

Pagini Utile


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană