Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
22.01.2016 - Criza refugiaților: sprijin financiar pentru Grecia
ED Targoviste

Comisia Europeană a alocat miercuri, 13 ianuarie, 1,3 milioane de euro Greciei pentru achiziționarea a 90 de dispozitive de amprentare. Acestea vor fi utilizate pentru înregistrarea corespunzătoare a migranților la punctele de trecere a frontierei elene.

Pentru un schimb de informații eficient între statele membre, cele 90 de dispozitive de amprentare vor fi instalate la toate punctele de frontieră de pe teritoriul țării, inclusiv în cele din insulele din Marea Egee de Est, și vor fi conectate la sistemul central EURODAC. Va fi astfel garantată funcționarea eficientă a punctelor de acces (hotspot-uri) din insulele Lesbos, Chios, Leros, Kos și Samos.

Context
Această asistență financiară de urgență din Fondul pentru securitate internă (ISF) face este parte din eforturilor Comisiei de a sprijini statele membre care se confruntă cu un aflux masiv de refugiați.
Pentru 2016, Comisia a prevăzut asistență financiară de urgență, pusă la dispoziția tuturor statelor membre, în valoare totală de 55,9 milioane de euro prin programul ISF și alte 133 de milioane de euro prin Fondul pentru azil, migrație și integrare (FAMI). Aceste finanțări reprezintă alocări în plus față de alocările ISF și FAMI prevăzute inițial pentru perioada 2014 - 2020.

Persoane de contact pentru presă
Tove Ernst - Tel .: +32 229 86764;
Tim McPhie - Tel .: +32 229 58602;
Markus Lammert - Tel .: +32 229 80423)
Întrebări din partea publicului larg:
Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

Pagini Utile


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană