Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE FlagPUBLICAŢII
Publicatii 2016
Publicatii 2015
Publicatii 2014
Publicatii 2013 Publicatii 2012 Publicatii 2011 Publicatii 2010 Publicatii 2009
UE Flag NOUTAŢI UE
Eroare de flux RSS
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
22.01.2016 - 179 de milioane de euro pentru un proiect al Transgaz România
ED Targoviste

Societatea Națională de Transport Gaze Naturale "TRANSGAZ" S.A. va beneficia de un sprijin financiar din partea Uniunii Europene de până la 179 de milioane de euro pentru construcția segmentului românesc al unui gazoduct ce va conecta Bulgaria, România, Ungaria și Austria. Această conexiune este esențială deoarece va permite aprovizionarea pieței europene cu gaze naturale, inclusiv gaz natural lichefiat (GNL), din regiunea caspică.

Alte 14 proiecte de infrastructură energetică din 12 state membre UE și Turcia vor beneficia de o finanțare totală de aproximativ 38 de milioane de euro în cadrul Mecanismului de interconectare a Europei.

Comisarul european pentru politici climatice și energie, Miguel Arias Cañete, a declarat: "Vizăm acele regiuni din Europa care au cea mai mare nevoie de astfel de proiecte. Datorită acestor finanțări vom putea asigura aprovizionarea cu gaze naturale și integrarea deplină a pieței energetice europene. Modernizarea rețelelor noastre energetice trebuie să continue, pentru conectarea tuturor țărilor izolate la piața europeană a energiei. Rețelele moderne de energie sunt, de asemenea, cruciale pentru utilizarea eficientă a resurselor noastre energetice și, prin urmare, cheia pentru a ne atinge obiectivele climatice."

Context
Statele membre UE au aprobat marți, 19 ianuarie, propunerea Comisiei Europene de a investi217 milioane de euro în 15 proiectele transeuropene din domeniul infrastructurii energetice. Aceste proiecte au fost selectate în urma celui de-al doilea apel pentru propuneri publicat în data de 30 iunie 2015.
În cadrul Mecanismului de interconectare a Europei au fost alocate peste 5 miliarde de europentru modernizarea infrastructurii energetice transeuropene în perioada 2014-2020.

Persoane de contact pentru presă:
Anna-Kaisa Itkonen - Tel.: +32 229 56186;
Nicole Bockstaller – Tel.: +32 229 52589)
Întrebări din partea publicului larg
Europe Direct la telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană