Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
17.02.2016 - Consultare publică – Piețe naționale și servicii de roaming
ED Targoviste

Termen-limită: 18 februarie 2016
Grup-țintă: Operatorii de telefonie mobilă, asociații de consumatori, autorități naționale de reglementare, autorități publice, organizații ale societății civile, companii și cetățeni.

Scopul consultării este de a evalua piețele naționale en-gros în domeniul roamingului, politica de utilizare echitabilă și mecanismul de sustenabilitate, prevăzute de normele europene.
În baza contribuțiilor primite, Comisia Europeană va:

  1. elabora un raport cu privire la revizuirea piaței de roaming en-gros, destinat Parlamentului European și Consiliului, precum și orice alte propuneri adecvate (până la 15 iunie 2016), în scopul de a permite eliminarea suprataxelor de roaming în vânzarea cu amănuntul pe teritoriul UE, începând cu 15 iunie 2017;

elabora normele de punere în practică, până la 15 decembrie 2016, specificând regulile detaliate de aplicare a politicii de utilizare echitabilă pentru consumul de servicii de roaming la prețuri domestice, precum și metodologia care urmează să fie folosită pentru evaluarea sustenabilității modelului de tarifare al unui operator național după elimiarea suprataxelor de roaming.

Regulamentul obligă operatorii de telecomunicații mobile să nu perceapă nici o taxă în plus față de prețul de vânzare cu amănuntul la nivel național pentru clienții ce folosesc servicii de roaming în orice stat membru, pentru orice apel sau mesaj SMS trimis sau primit, sau pentru orice transfer de date reglementat de serviciile de roaming, începând cu data de 15 iunie 2017. Această obligație se supune politicii de utilizare echitabilă și unui mecanism excepțional de sustenabilitate.

Înainte de a contribui la consultare, vă rugăm să citiți documentul de referință în domeniu.
Pentru a contribui, vă rugăm să completați chestionarul on-line.

În cazul în care doriți să întrerupeți formularea contribuției dumneavoastră, puteți salva documentul și reveni asupra lui ulterior. După trimiterea documentului veți putea descărca o copie a acestuia.
Doar contribuțiile primite prin intermediul chestionarului on-line vor fi luate în considerare și incluse în raportul de sumar al consultării.
Vă rugăm să precizați dacă răspunsul formulat de dumneavoastră reprezintă punctul de vedere personal sau al unei organizații. Organizațiile care vor să contribuie la această consultare publică trebuie să se înregistreze în Registrul de transparență. Contribuțiile formulate de organizații vor fi publicate separat de cele ale cetățenilor. 

Pentru a asigura un proces consultativ transparent, toate contribuțiile primite vor fi făcute publice. Vă invităm să citiți declarația specifică de confidențialitate pentru a afla cum vom prelucra contribuțiile și datele cu caracter personal.

Detalii de contact:
Serviciu responsabil:
Comisia Europeană
Direcția Generală pentru Rețele, conținut și tehnologie de comunicații
Unitatea B.1 "Coordonare legislativă și mediu de afaceri"
Avenue de Beaulieu 33, 07/39
1160 Bruxelles
Belgia

Pagini Utile


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană