Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
17.02.2016 - Numărul de urgență 112 aniversează 25 de ani
ED Targoviste

11 februarie este ziua dedicată numărului unic european de urgență 112. În luna august 2016 se vor împlini 25 de ani de la introducerea sa, însă sondajele arată că doar 48% din cetățenii europeni știu de existența lui.

Comisarii europeni Gunther Oettinger, responsabil de economia și societatea digitale, și Tibor Navracsics, responsabil pentru educație, cultură, tineret și sport, au declarat: "112 a devenit numărul unic european de urgență în urmă cu o generație. Este deosebit de important ca tinerii - care călătoresc, studiază sau muncesc în alte țări din ce în ce mai des – să cunoască care este numărul care le poate salva viața în întreaga Uniune. Le solicităm tuturor celor implicați în programul Erasmus+ să ne ajute în răspândirea mesajului despre acest număr unic de urgență - 112. "

Prin intermediul numărului gratuit 112, oricine poate lua legătura direct cu poliția, serviciile de ambulanță sau de pompieri. În România el este singurul număr de urgență disponibil, iar 71% dintre români știu că el poate fi folosit în întreaga Europă. Apelurile de urgență pot fi efectuate nu doar în română, ci și în alte 6 limbi (engleză, franceză, maghiară, germană, italiană, spaniolă și rusă) în funcție de centrul care preia apelul.  

Context
Numărul unic european de urgență 112 a fost introdus printr-o decizie a Consiliului UE în anul 1991. El este disponibil în toate statele membre, precum și într-o serie de țări terțe cum ar fi Elveția, Islanda și Turcia.
Programul Erasmus+ este cel mai important program finanțat din fonduri publice pentru tinerii europeni. El oferă oportunități de studiu, perfecționare, voluntariat, ucenicie și schimburi culturale în străinătate pentru mai mult de 4 milioane de tineri și studenți.

Persoane de contact pentru presă:
Nathalie Vandystadt - Tel .: +32 229 67083
Marie Frenay - Tel .: +32 229 64532
Întrebări din partea publicului larg:
Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

Pagini Utile


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană