Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
17.02.2016 - România, una dintre cele mai reduse rate de deces cauzat de cancer din Europa
ED Targoviste

România se situează pe locul trei în topul țărilor europene cu cele mai puține decese cauzate de cancer, cu 6 puncte procentuale sub media europeană de 26%. În anul 2013, la nivel european,peste 1,3 milioane de persoane au murit în urma unei forme de cancer.

Datele arată că, în România, au fost înregistrate 49.350 de decese cauzate de o anumită formă de cancer în anul 2013, ele reprezentând 20% din totalul celor înregistrate în acel an. Aproape20 de mii dintre aceste cazuri au fost înregistrate în rândul populației mai tinere de 65 de ani, iar restul în rândul populației de peste 65 de ani.

Pe plan european, între tipurile de cancer ce duc la deces se plasează pe primul loc cel ce afectează plămânii (responsabil pentru 21% dintre decese), urmat de cel colorectal (12%), de cancerul la sân (16% strict în rândul populației feminine), cel pancreatic (6%) și cel de prostată (10% în rândul populației masculine).

În fiecare stat membru, mai mulți bărbați decât femei mor de o formă sau alta de cancer, cele mai mari diferențe de gen înregistrându-se în Grecia și Spania, unde 61% dintre decese sunt în rândul populației masculine. De asemenea, dacă se corelează tipul de cancer cu apartenența de gen, studiul poziționează cancerul la sân drept principal responsabil pentru decesele din rândul populației feminine, iar pe cel de prostată în rândul populației masculine, la nivel european.

Context
Studiul se bazează pe datele statistice furnizate de toate statele membre UE. Aceste date se referă la cauzele de deces, ca indicatori ai tendințelor privind mortalitatea, și constituie un aspect important al informațiilor privind sănătatea publică.

Persoane de contact pentru presă:
Vincent BOURGEAIS Tel: +352-4301-33 444
Anke WEBER  Tel: +352-4301-31 440
Întrebări din partea publicului larg:
Europe Direct la telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

Pagini Utile


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană