Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
22.02.2016 - Granturi pentru cercetătorii români
ED Targoviste

Dr. Dana Branzei, dr. Răzvan Caracaș și prof. Dan Olteanu se numără printre cei 302 de cercetători de vârf ce au fost selecționați în cadrul competiției „Consolidator Grant” 2015, parte a programului de cercetare și inovare al Uniunii EuropeneOrizont 2020. Fiecare va primi finanțare pentru a-și dezvolta ideile inovatoare și echipele de cercetare.

Carlos Moedas, comisarul european pentru cercetare, știință și inovare, a declarat: "Ca parte a programului Orizont 2020, Consiliul European pentru Cercetare (CEC) finanțează activitatea unora dintre cele mai strălucite minți din domeniul cercetării de top, oameni ale căror descoperiri pot dezvolta noi industrii, noi piețe și pot contribui la bunăstarea planetei. "

Dr. Dana Branzei, cercetătoare în domeniul biologiei moleculare la „IFOM – Institutul de Oncologie Moleculară” din Milano, va studia mecanismele de replicare a ADN-ului cromozomial. Ea se numără printre cercetătorii finanțați prin programele UE pentru a doua oară, după ce a beneficiat de un "ERC Starting Grant" în 2009. Prof. Dan Olteanu, de la  Universitatea Oxford, se va concentra pe elaborarea de noi algoritmi care să îmbunătățească sistemele de informații online, bazele de date, modalitățile de accesare a informațiilor și bibliotecile digitale. Dr. Răzvan Caracaș, director de cercetare în cadrul Centrului Național de Cercetare Științifică (CNRS) din Lyon, va analiza teoria impactului colosal și a formării ulterioare a Lunii, ca satelit al Pământului, din punct de vedere al legilor fizicii.

Context
Granturile CEC sunt acordate celor mai  buni cercetători, de orice naționalitate și vârstă, cu o experiență profesională cuprinsă între 7 și 12 ani după obținerea titlului doctoral, și cu o activitate științifică promițătoare. Proiectul de cercetare trebuie să se desfășoare în cadrul unei organizații publice sau private din statele membre UE sau țările asociate. Fiecare grant poate ajunge la maximum 2 milioane de euro și este acordat pentru o perioadă de cel mult 5 ani.
Totalul finanțării acordate pentru proiectele "Consolidator grant" 2015 este de 585 de milioane de euro. Se preconizează că peste 2.100 de cercetători și studenți în curs de a obține un titlu doctoral vor fi implicați în aceste proiecte. Au fost selecționați cercetători de 34 de naționalități, dintre care 30 provin din afara Europei. Germania (DE) și Marea Britanie (UK) își împart locurile 1 și 2 în termeni de număr de oameni de știință ce vor primi granturi (DE, UK) și numărul proiectelor ce urmează a fi finanțate în instituțiile din țara respectivă (UK, DE).

Persoană de contact pentru presă
Marcin Mońko, consilier de presă și comunicare 
Telefon : +32 (0) 2 296 66 44
e-mail: erc-press@ec.europa.eu

Pagini Utile


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană