Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
25.02.2016 - Reguli noi pentru distribuția produselor de asigurare
ED Targoviste

Noile norme europene care reglementează distribuția produselor de asigurare au intrat în vigoare în data de 23 februarie. Consumatorii europeni vor beneficia astfel de aceleași standarde în ce le privește, indiferent de statul membru în care le-au achiziționat.

Noile reguli asigură standarde adecvate de transparență pentru toți utilizatorii, prin stabilirea informațiilor ce trebuie furnizate consumatorilor înainte de semnarea unui contract de asigurare.  De asemenea, ele prevăd reguli specifice pentru distribuirea produselor de investiții pe bază de asigurări, cu scopul de a oferi beneficiarilor un nivel comparabil de protecție când își investesc economiile. Sunt clarificate procedurile pentru tranzacțiile transfrontaliere și sunt incluse reguli de supraveghere și sancționare a distribuitorilor.
Statele membre UE au la dispoziție 24 de luni pentru a transpune aceste norme în legislația națională.

Context
Directiva privind distribuția asigurărilor face parte dintr-un pachet de măsuri care vizează îmbunătățirea protecției consumatorului, prin actualizarea legislației anterioare în domeniu (Directiva privind intermedierea de asigurări, 2002) și prin completarea normelor privind vânzarea de produse de investiții (MiFID II) sau vânzarea de pachete de produse de  asigurare și de investiții (PRIIPS).

Persoane de contact pentru presă:
Vanessa Mock - Tel.: +32 229 56194
Letizia Lupini - Tel.: +32 229 51958

Întrebări din partea publicului larg:
Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

Pagini Utile


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană