Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
27.02.2016 - România, evoluție ascendentă în domeniul digital
ED Targoviste

România face parte din grupul țărilor pe trend ascendent (catching-up), ce înregistrează un ritm de evoluție mai rapid decât media, arată rezultatele celui mai recent Index privind economia și societatea digitală publicat joi, 25 februarie. Cu un punctaj general de 0,35,România ocupă însă ultimul loc între statele membre UE, performanțele sale fiind mai slabe decât cele înregistrate la nivel european.

Comparativ cu anul trecut, datele consemnează creșterea gradului de conectare a populației la rețelele de bandă largă, în special datorită calității acestor servicii. România se confruntă cu două provocări principale în domeniu, acestea limitându-i capacitatea de a exploata beneficiile economiei digitale:

  1. îmbunătățirea acoperirii rețelelor fixe de internet în bandă largă, care în prezent ajung doar la 89% din gospodării, cu mult sub media UE (97%);
  2. creșterea numărului de abonați la servicii în bandă largă, procentele înregistrate atât pentru serviciile de internet fixe, cât și mobile, fiind mult sub media europeană.

Raportul mai arată că nivelul scăzut al competențelor digitaleși al încrederii utilizatoriloreste principala piedică identificată din calea dezvoltării economiei digitale. Participarea sporită a românilor în cadrul rețelelor sociale este principalul factor de creștere în termeni de utilizare a internetului. Companiile românești, însă, trebuie să exploateze mai bine posibilitățile oferite de rețelele sociale, comerțul electronic sau aplicațiile de tip cloud. Raportul indică și o creștere a interacțiunii on-line cu autoritățile publice, însă insuficientă pentru a evita poziționarea pe ultimul loc la nivel european la acest capitol.

Context
Indexul privind economia și societatea digitală (DESI) este un instrument on-line pentru măsurarea progreselor realizate de statele membre UE în direcția unei economii și a unei societăți digitale. Acesta reunește o serie de indicatori relevanți, și anume: grad de conectare, capital uman, grad de utilizare a internetului, nivel de integrare a tehnologiilor digitale și număr de servicii publice digitale.

Persoane de contact pentru presă:
Marie FRENAY (+32 2 29 64532)
Nathalie VANDYSTADT (+32 2 296 70 83)
Întrebări din partea publicului larg:
Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

Pagini Utile


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană