Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
27.02.2016 - Aplicarea taxelor rutiere
ED Targoviste

România trebuie să îndeplinească toate cerințele Directivei 2011/76/UE privind aplicarea taxelor rutiere pentru vehiculele grele destinate transportului de mărfuri.

O examinare detaliată a legislației române a evidențiat faptul că directiva nu a fost transpusă în mod corect. România are la dispoziție două luni pentru a notifica Comisiei Europene măsurile luate în vederea remedierii situației; în caz contrar, Comisia poate decide să sesizeze Curtea de Justiție a UE cu privire la acest caz.

În temeiul directivei, statele membre trebuie să stabilească sau să modifice definițiile relevante, cum ar fi „taxa de trecere” sau „taxa de utilizare a infrastructurii”. Ele trebuie să se asigure că taxele de utilizare sunt proporționale și că veniturile realizate din încasarea lor sunt utilizate pentru recuperarea costurilor aferente infrastructurii.

Context
Pachetul lunar de decizii referitoare la acțiuni în constatarea neîndeplinirii obligațiilor de stat membru vizează diverse sectoare și domenii de politică ale UE. Deciziile au scopul de a asigura aplicarea corespunzătoare a legislației UE, în beneficiul cetățenilor și al companiilor.
Principalele decizii luate de Comisia Europeană în februarie includ 34 de avize motivate și 3 sesizări ale Curții de Justiție a Uniunii Europene. De asemenea, Comisia închide 108 de cazuri în care diferendele cu statele membre în cauză au fost soluționate fără a fi necesară continuarea procedurii.

Persoane de contact pentru presă:
Jakub Adamowicz telefon: +32 229 50595
Alexis Perier telefon: +32 229 69143
Întrebări din partea publicului larg:
Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

Pagini Utile

  1. Comunicat de presă integral
  2. Fișă informativă privind procedura referitoare la neîndeplinirea obligațiilor de stat membru
  3. Registrul deciziilor de constatare a neîndeplinirii obligațiilor
  4. Directiva 2011/76/UE


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană