Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
18.03.2016 - Noi măsuri de conservare pentru pescuit
ED Targoviste

Comisia Europeană a prezentat, în data de 11 martie, o propunere privind noi măsuri de conservare pentru activitățile de pescuit din mările europene. Aceasta vizează normele referitoare la modalitățile, zonele și perioadele de pescuit, precum și la uneltele de pescuit, componența capturilor și modul de tratare a capturilor accidentale.

Comisarul european pentru mediu, afaceri maritime și pescuit Karmenu Vella a declarat: „Această propunere ne permite să ne asigurăm că obiectivele privind pescuitul sustenabil și protecția habitatelor marine sunt atinse pe întreg teritoriul UE. „Abordarea sa regionalizată” simplifică normele, în conformitate cu agenda privind o mai bună legiferare. Ca urmare a acestei propuneri, deciziile de gestionare pot fi adoptate la nivel local, mai aproape de persoanele afectate.”

Propunerea include:
-          un sistem de guvernanță mai flexibil, cu competențe pentru actorii regionali ce cunosc cel mai bine contextul local;
-          consolidarea seriei de regulamente relevante într-un singur text, facilitând interpretarea și respectarea normelor;
-          măsuri de protecție a ecosistemului și habitatelor marine și de evitare a capturilor accidentale.  

UE va stabili principiile generale, obiectivele globale ale activităților de pescuit, în timp ce măsurile tehnice care afectează un anume bazin maritim vor intra în atribuțiile guvernelor și operatorilor naționali, care vor putea adapta normele generale la contextul local, astfel încât să se obțină rezultatele dorite.

Context
Până acum, normele privind măsurile de conservare au fost decise la nivelul UE printr-un proces de adoptare îndelungat. Pe parcursul anilor, structura de reglementare a devenit foarte complexă.
Propunerea Comisiei are în vedere o nouă abordare simplificată, pornind de la noua politică comună în domeniul pescuitului (PCP) și de la necesitatea de a respecta principiul agendei pentru o mai bună legiferare.

Persoane de contact pentru presă:
Enrico BRIVIO (+32 2 295 61 72)
Iris PETSA (+32 2 299 33 21)
Întrebări din partea publicului larg:
Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

Pagini Utile

  1. Comunicat de presă integral
  2. Propunerea Comisiei privind o serie de noi măsuri de conservare pentru activitățile de pescuit din mările europene
  3. Agenda pentru o mai bună legiferare

 


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană