Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
18.03.2016 - Măsuri excepționale pentru agricultorii europeni
ED Targoviste

Comisia Europeană a anunțat marți, 14 martie, unpachet suplimentar de măsuri excepționale pentru fermieri, ce utilizează toate instrumentele puse la dispoziție de politica agricolă comună (PAC) și, în același timp, protejează piața internă. Sectoarele vizate sunt: produse lactate, carne de porc, legume și fructe.

Phil Hogan, comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală, a declarat: „În interesul agricultorilor din UE, sunt pregătit să utilizez toate instrumentele puse la dispoziția noastră de legislativ, atât în ceea ce privește măsurile pe termen scurt, cât și pe cele pe termen lung. Trebuie să folosim instrumente și acțiuni adecvate pentru a permite agricultorilor să fie flexibili în ce privește fluctuațiile și care le oferă, în același timp, o asistență imediată. Răspunsul de astăzi este unul cuprinzător, care vizează toate propunerile realizabile, în limita constrângerilor juridice și bugetare aplicabile  tuturor. Cred că acest pachet de măsuri, alături de punerea în aplicare integrală a pachetului de solidaritate din septembrie, poate avea un impact pozitiv semnificativ asupra piețelor agricole europene și ar trebui să i se dea șansa de a avea succes.”

Seria de măsuri prevede o suplimentare a pachetului de sprijin din septembrie 2015, în valoare de jumătate de miliard de euro. Măsurile sunt adaptabile, astfel încât statele membre le pot folosi la capacitate maximă, în funcție de specificul situației naționale. Ele includ: aplicarea demăsuri voluntare de gestiune, creșterea temporară a ajutoarelor de stat, dublareaplafonului de intervenție pentru laptele pudră smântânit și unt, consolidarea poziției producătorilor în lanțul de aprovizionare, sprijin pentru sectorul cărnii de porc, crearea unuiObservator al pieței cărnii, negocieri în domeniul comerțului internațional, măsuri depromovare a produselor agroalimentare, elaborarea de instrumente financiare dedicate împreună cu BEI, măsuri ca răspuns la embargoul rusesccredite pentru export, măsuri de sprijinire a sectorului de legume și fructe și, nu în ultimul rând, programe de dezvoltare rurală.

Context
Comisia Europeană a mobilizat, în această perioadă de criză și constrângeri bugetare, mai mult de 1 miliard de euro pentru doi ani, ce include și pachetul de sprijin din septembrie 2015.

Persoane de contact pentru presă:
Clemence ROBIN (+32 2 29 52509)
Daniel ROSARIO (+ 32 2 295 61 85)
Întrebări din partea publicului larg:
Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

Pagini Utile


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană