Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
26.03.2016 - Măsuri pentru industria siderurgică
ED Targoviste

Comisia Europeană a prezentat, în data de 16 martie, o comunicare privind modul în care sectorul siderurgic european poate depăși problemele cu care se confruntă.

Jyrki Katainen, vicepreședinte al Comisiei Europene, responsabil pentru locuri de muncă, creștere, investiții și competitivitate, a declarat: „Sunt necesare mai multe eforturi pentru a ajuta sectorul siderurgic și alte industrii mari consumatoare de energie să se adapteze, să inoveze și să concureze bazându-se pe calitate, pe tehnologiile de vârf, pe o producție eficientă și pe o forță de muncă de înaltă calificare. În prezent există un nivel record de măsuri antidumping privind produsele siderurgice și Comisia este hotărâtă să restabilească condiții de concurență echitabile la nivel mondial. Vom lua măsuri pentru ne raționaliza și mai mult procedurile, dar și statele membre trebuie să acționeze împreună și să adopte de urgență propunerea noastră legislativă de modernizare a instrumentelor de apărare comercială ale UE și să facă din comerțul mai echitabil o realitate.”

În comunicare, Comisia anunță o serie de măsuri noi pe termen scurt care vor apăra mai bine UE împotriva practicilor comerciale neloiale, precum și măsuri pe termen lung pentru a garanta competitivitatea și sustenabilitatea industriilor mari consumatoare de energie, cum este industria siderurgică.

Context
Industria siderurgică din Europa, lider mondial în cazul anumitor segmente ale acestei piețe, reprezintă 1,3 % din PIB-ul UE și oferă aproximativ 328.000 de locuri de muncă (datele anului 2015). Această industrie este, de asemenea, o sursă importantă de locuri de muncă indirecte, deoarece joacă un rol însemnat pentru multe alte sectoare, cum ar fi industria auto. 

Persoane de contact pentru presă:
Daniel ROSARIO (+ 32 2 295 61 85)
Heli PIETILA (+32 2 2964950)
Lucia CAUDET (+32 2 295 61 82)
Întrebări din partea publicului larg:
Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

Pagini Utile


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană