Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
26.03.2016 - Noi reguli pentru siguranța rutieră
ED Targoviste

Regulile adoptate de Comisia Europeană în domeniul siguranței rutiere vineri, 18 martie, includ o clasificare comună a încălcărilor grave prevăzute în cadrul legislativ pentru sectorul transporturilor și specificații noi pentru tahografele inteligente. Acestea din urmă reprezintă dispozitivele de înregistrare a timpilor de funcționare pentru camioane, autobuze și autocare.

Comisarul UE pentru transporturi Violeta Bulc a declarat: „Îmi doresc o concurență loială pe drumurile europene și îmi doresc ca acestea să fie cât mai sigure. Clasificarea comună a încălcărilor grave reprezintă un pas important către o mai bună aplicare și o mai bună respectare a normelor în vigoare. Ea este esențială pentru ca operatorii de transporturi rutiere si conducatorii auto să aibă parte de un tratament egal, oriunde în Europa. Noua generație de tahografe inteligente va oferi mijloace noi de a garanta o mai bună aplicare a normelor referitoare la timpul dedicat șofatului și cel de odihnă, făcând fraudele mai dificile, în paralel cu creșterea siguranței rutiere și reducerea necesității organizării de filtre rutiere consumatoare de timp. "

Noile reguli vizează sporirea siguranței rutiere și vor contribui la o concurență echitabilă între operatorii de transport rutier, precum și la aplicarea transfrontalieră consecventă a normelor UE. Aceste inițiative vor fi discutate cu statele membre și cu părțile interesate în cadrul Conferinței referitoare la transportul rutier din 19 aprilie 2016.

Persoane de contact pentru presă:
Jakub Adamowicz– Tel.: +32 229 50595
Întrebări din partea publicului larg:
Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

Pagini Utile

  1. Anunț de presă
  2. Comunicat de presă integral
  3. Lista încălcărilor grave și foarte grave ale codului rutier
  4. Tahograful digital


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană