Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
28.03.2016 - Ora de cultură europeană

Vineri, 25 martie 2016, în cadrul parteneriatului încheiat cu Centrul EUROPE DIRECT din Târgoviște, la Colegiul Național „Constantin Cantacuzino” Târgoviște, la clasa 1B, prof. pentru înv. primar Alexandra Miricioiu, a avut loc o oră de informare europeană. Aceasta a fost facilitată de Vlăduț Andreescu, managerul Centrului EUROPE DIRECT din Târgoviște.

Activitatea a fost intensă și atractivă pentru micii școlari, dornici să exploreze lumea în care trăiesc. Aceștia au descoperit și au aflat informații diverse despre Uniunea Europeană, despre ce însemnă să fii cetățean european, într-o țară europeană. Totul a început cu identificarea locației sediului EUROPE DIRECT, a continuat cu discuții referitoare la publicaţii şi date cu tematică europeană existente în cadrul Bibliotecii Judeţene „Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa, care pot fi puse la dispoziţia copiilor, cu identificarea statelor membre din Uniunea Euroepană, simbolurilor acesteia, dar și ale țărilor care o compun, limbilor care se vorbesc în spațiul U.E.

Unul dintre momentele de maxim interes pentru copii a fost acela în care au vizionat un film animat despre Uniunea Europeană, despre ceea ce înseamnă să fii cetățean activ european, să aparții unui grup care se preocupă să-ți fie respectate drepturile, dar față de care ai și resposabilități. Invitatul i-a orientat pe copii pentru extragerea mesajului filmului vizionat și a purtat o discuție de calitate pentru a se asigura că au fost asimilate corect și conștient cunoștințele transmise.

Ultima dezbatere din cadrul orei a pus în discuție protejarea planetei, economisirea energiei. Totul a început cu un brainstorming prin intermediul căruia copiii au spus ce trebuie făcut pentru a fi prieten al Pământului, ce au făcut ei în acest sens, dovedind responsabilitate față de mediu. A continuat cu un interesant film animat, cu eroi care economisesc energia și ajută natura înconjurătoare.

La activitate au participat și studente de la Facultatea de Teologie și Științele Educației, acestea aflându-se la practica pedagogică observativă.

Activitatea a fost apreciată ca fiind una stimulativă, atractivă, reușită, plină de momente interesante.


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte