Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
06.04.2016 - Gestionarea fluxurilor migratoare pe termen lung: un nou parteneriat între Comisie și orașele europene
ED Targoviste

Comisarul pentru politică regională Corina Crețu și comisarul pentru migrație, afaceri interne și cetățenieDimitris  Avramopoulos s-au întâlnit marți, 5 aprilie, cu primarii, viceprimarii și reprezentanții politici ai mai multor orașe europene, printre care Amsterdam, Atena, Barcelona, Berlin și Paris, la o masă rotundă pe tema ,,Cum să consolidăm integrarea migranţilor în oraşe?".

"Integrarea se va afla din ce în ce mai mult în centrul modului în care gestionăm migrația; suntem doar la început", a declarat comisarul Crețu. "Vom sprijini pe deplin orașele și autoritățile locale în eforturile lor de a integra migranții. Activitatea tehnică a început deja cu un "parteneriat" dedicat în totalitate integrării migranților, recent creat în cadrul Agendei urbane a UE. Întâlnirea noastră arată că suntem cu toții angajaţi, la nivel politic, în găsirea de soluții inovatoare împreună."

Comisarul Avramopoulos a declarat, la rândul său: ,,Orașele sunt în prima linie în integrarea migranților în Europa. Odată cu criza refugiaților, munca lor a devenit și mai importantă. Pentru a se asigura că toate persoanele sosite recent pot să facă parte pe deplin din societatea noastră, succesul integrării este esențial. Pentru a atinge acest obiectiv trebuie să lucrăm împreună și să ne coordonăm eforturile. Orașele europene sunt cele care trebuie să fie în centrul acestui proces. Comisia este pregătită să ajute și să sprijine statele membre și orașele în eforturile lor, cu resurse financiare suplimentare, consiliere și asistență adaptate nevoilor lor."

Vor urma alte întâlniri, până la sfârșitul acestui an și începutul lui 2017, în vederea realizării unui bilanț.
Un punct de presă cu comisarul Crețu, comisarul Avramopoulos, primari și repezentanți ai orașelor participante, va avea loc după reuniune, la 14.00 (ora României), în clădirea Berlaymont. Acesta va fi, de asemenea, difuzat în direct pe EbS +.

Persoane de contact pentru presă:
Tove Ernst – tel.: +32 229 86764
Markus Lammert – tel.: +32 229 80423
Sophie Dupin de Saint-Cyr – tel.: +32 229 56169)
Întrebări din partea publicului larg:
Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană