Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
15.04.2016 - Concursul „Juvenes Translatores”: Roxana Maria Chiorean premiată la Bruxelles
ED Targoviste

Cei 28 de câștigători ai concursului anual pentru tinerii traducători„Juvenes Translatores”, organizat de Comisia Europeană, vor primi trofeele din partea dnei  Kristalina Georgieva, vicepreședintele CE pentru buget și resurse umane, în cadrul unei ceremonii organizate la Bruxelles, în data de 14 aprilie 2016 . La concurs au participat peste 3.000 de elevi în vârstă de 17 ani, reprezentând licee din toate statele membre ale UE, pentru fiecare stat membru fiind desemnat câte un singur câștigător.

În acest an, România va fi reprezentată de către Roxana Maria Chiorean, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca. Maria a avut la dispoziție două ore pentru a traduce un text de o pagină din limba engleză în limba română. Combinația lingvistică aleasă de Maria este doar una din cele 552 de combinații posibile între cele 24 de limbi oficiale ale UE, iar tema textului a fost cooperarea pentru dezvoltare.

Ceremonia de premiere va avea loc la ora 12:00 (ora României) în clădirea Charlemagne a Comisiei Europene. Aceasta va fi transmisă în direct pe pagina de internet a concursului.

Pagini Utile


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană