Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
18.04.2016 - Lapte, legume și fructe în școli
ED Targoviste

Statele membre au aprobat luni, 11 aprilie, nouaschemă de distribuție a laptelui, fructelor și legumelor în școli, de care beneficiază peste 20 de milioane de copii.  Noua schemă va dispune de o creștere a finanțării și va pune accent pe elementele educaționale pentru copii, respectând totodată și preocupările statelor membre legate de flexibilitate.

Comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală Phil Hogan a declarat: „Aceasta este o măsură importantă pentru a aduce schimbări durabile în obiceiurile alimentare ale copiilor și pentru investiția într-un stil de viață sănătos, ca răspuns la provocările cu care societatea noastră se confruntă. Este, de asemenea, o șansă de consolidare a legăturii dintre comunitățile agricole și copii, părinți și profesori. Nu în ultimul rând, creșterea bugetului pentru acest program în momentul în care resursele financiare sunt limitate și apar noi priorități, furnizează un semnal adecvat agricultorilor și piețelor care se confruntă cu probleme."

Noile norme vor fi adoptate formal și publicate în Jurnalul Oficial în următoarele săptămâni. Schema va deveni operațională începând cu 1 august 2017. Participarea statelor membre va continua să fie voluntară. Bugetul total alocat de Uniunea Europeană va ajunge la 250 de milioane de euro pe an, din care 150 de milioane pentru fructe și legume (ca în prezent) și 100 de milioane pentru distribuția de produse lactate (față de 80 de milioane propuse inițial).

Context
Schema de distribuție a laptelui a fost pusă în aplicare începând cu 1977, iar cea pentru legume și fructe din 2009. Anual, în jur de 20 de milioane de copii beneficiază de cea dintâi și aproximativ 10 milioane de a doua.

Persoane de contact pentru presă:
Daniel Rosario - Tel .: + 32 229 56185;
Clémence Robin - Tel:. 32 229 52 509)
Întrebări din partea publicului larg
Europe Direct la telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

Pagini Utile

  1. Comunicat de presă integral
  2. Schema de distribuție a laptelui, fructelor și legumelor în școli
  3. Fișă informativă privind Schema de distribuție a laptelui, legumelor și fructelor în școli 


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană