Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
27.05.2016 - Comisarul european Corina Crețu aprobă reeşalonarea proiectului RO-NET
ED Targoviste

Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu a aprobat în data de 25 mai 2016, modificarea proiectului major „Construirea unei reţele naţionale de internet în bandă largă în zonele dezavantajate, prin folosirea fondurilor structurale”(RO-NET), din exercițiul bugetar 2007 - 2013. Decizia de astăzi a Comisiei Europene vizează împărţirea proiectului inițial în două faze, iar valoarea totală aprobată pentru prima etapă a proiectului este de 18,8 milioane de euro, din care 12,5 milioane reprezintă co-finanţarea prin Fondul european de dezvoltare regională.

"Din totalul celor 2.268 de localităţi din România care nu au acces la reţele de comunicare electronică,  783 au fost incluse în proiectul RO-NET. Scopul acestuia este de a construi sisteme de conectare pentru reţeaua de internet de mare viteză, în zonele dezavantajate din România, pentru a genera creştere economică şi a crea noi locuri de muncă", a declarat Corina Crețu la aprobarea deciziei de fazare.

Reeșalonarea proiectului vine ca urmare a faptului că lucrările planificate în proiectul iniţial nu au putut fi terminate până la sfârşitul anului 2015, din cauza întârzierilor privind autorizarea lucrărilor la reţelele de internet de mare viteză.

Înaltul oficial european este de părere că decizia de modificare a proiectului este esențială întrucât: „Este un proiect important pentru România, pentru dezvoltarea țării. Accesul la internetul de mare viteză va permite locuitorilor din zonele dezavantajate să beneficieze de mai multe oportunităţi. Mă refer mai ales la noi şanse pentru tineri în domeniul educaţiei, dar şi pentru dezvoltarea mediului de afaceri şi la crearea de locuri de muncă. Este un proiect ce contribuie la reducerea decalajului digital existent între zonele rurale şi cele urbane. 400.000 de români, 8.500 de firme şi 2.800 de instituţii publice vor avea acces la internet de mare viteză”.

Proiectul major ,,Construirea unei reţele naţionale de internet în bandă largă în zonele dezavantajate, prin folosirea fondurilor structurale” face parte din Programul Operațional ,,Creşterea competitivităţii economice" pentru asistență structurală şi prevede instalarea a3.265 de km de fibră optică, în completarea actualei infrastructuri de telecomunicaţii din România.

Mai multe detalii:
Dana BERINDE -  Membru de cabinet
dana.berinde@ec.europa.eu +32 2 229 88 365


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană