Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
08.07.2016 - Parteneriat public-privat pentru securitate cibernetică
ED Targoviste

Comisia Europeană a lansat marți, 5 iulie, un nouparteneriat public-privat în domeniul securității cibernetice, menit să pregătească Europa în a face față atacurilor cibernetice și să consolideze competitivitatea acestui sector. Obiectivele parteneriatului sunt stimularea cooperării în etapele inițiale ale cercetării și inovării și dezvoltarea de soluții de securitate cibernetică pentru diverse sectoare, precum energia, sănătatea, transporturile și finanțele.

Andrus Ansip, vicepreședinte pentru piața unică digitală, a declarat: „În absența încrederii și a securității, nu poate exista o piață unică digitală. Europa trebuie să fie gata să gestioneze atacuri cibernetice care sunt tot mai sofisticate și care nu țin cont de granițe. Propunem măsuri concrete pentru consolidarea rezistenței Europei la astfel de atacuri și pentru a asigura capacitatea necesară construirii și extinderii economiei noastre digitale.”

Lansarea primului parteneriat public-privat european pentru securitate cibernetică face parte dintr-un plan de acțiune mai larg.  Uniunea Europeană va investi în parteneriat, prin programulOrizont 2020450 de milioane de euro. Se estimează că se vor genera astfel investiții de 1,8 miliarde de euro până în 2020.
Comisia a prezentat, în planul de acțiune, și diverse măsuri pentru a aborda fragmentarea pieței securității cibernetice., cum ar fi posibilitatea de a introduce un cadru de certificare la nivel european pentru produsele TIC de profil.

Context:
Planul de acțiune își are originea în Strategia privind piața unică digitală, adoptată în 2015, în cea pentru securitatea cibernetică din 2013 și în viitoarea Directivă privind securitatea rețelelor și a informației (NIS). El se bazează și pe recentele comunicări privind punerea în aplicare a Agendei europene privind securitatea și privind contracararea amenințărilor hibride.

Persoane de contact pentru presă:
Nathalie VANDYSTADT (+32 2 296 70 83)
Marie FRENAY (+32 2 29 64532)

Întrebări din partea publicului larg:
Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

Pagini Utile


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană