Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
08.07.2016 - Buget axat pe priorități în 2017
ED Targoviste

Comisia Europeană a înaintat joi, 30 iunie, proiectul de buget al Uniunii pentru 2017, ce include plăți în valoare de 134,9 miliardede euro. Principalele obiective pentru anul viitor vor fi susținerea creșterii economice în Uniune și contribuția la ameliorarea provocărilor umanitare și de securitate din vecinătatea Uniunii. Astfel, vor fi acordate mai multe fonduri pentru investițiile în creșterea economică, crearea de locuri de muncă și competitivitate, dar și pentru protecția frontierelor externe, consolidarea securității în interiorul și în afara Uniunii, precum și pentru politicile privind refugiații și tratarea cauzelor profunde ale migrației.

Kristalina Georgieva, vicepreședinte al Comisiei Europene, responsabil pentru buget și resurse umane, a declarat: „UE se confruntă cu provocări majore. În aceste timpuri grele, un buget al UE eficient și bine direcționat nu este un lux, ci o necesitate. Acesta poate facilita atenuarea șocurilor, stimulând economia și contribuind la soluționarea unor probleme precum criza refugiaților. Ca întotdeauna, ne concentrăm pe rezultate. Dorim să ne asigurăm că fiecare euro din bugetul UE este cheltuit cu folos.”

Propunerea Comisiei prevede alocarea a 21,1 miliarde de euro pentru creșterea economică, ocuparea forței de muncă și competitivitate, 2,66 miliarde de euro pentru Fondul european pentru investiții strategice (FEIS) și alte 53,57 miliarde de euro pentru sprijinirea investițiilor productive și reformelor structurale. Totodată, a fost prevăzut un sprijin destinat agricultorilor europeni în valoare totală de 42,9 miliarde de euro.
Proiectul de buget include o alocare de 5,2 miliarde de euro pentru consolidarea frontierelor externe ale Uniunii și abordarea crizei refugiaților și a migrației neregulamentare, din care 3 miliarde pentru acțiunile de pe teritoriul UE, cum ar fi înființarea pazei de coastă europene sau a unei agenții pentru azil, și 2,2 miliarde de euro pentru cele desfășurate în afara ei.

Context:
Proiectul de buget pentru 2017 prevede două sume pentru fiecare program care urmează să fie finanțat: angajamente și plăți. „Angajamentele” se referă la finanțările care pot fi convenite prin contracte într-un anumit an, în timp ce „plățile” desemnează sumele plătite efectiv.
Bugetul UE reprezintă aproximativ 1% din PIB-ul Uniunii Europene. El are un impact pozitiv major datorită efectului de multiplicare și accentului pus pe rezultate.

Persoane de contact pentru presă:
Alexander WINTERSTEIN, tel: +32 2 299 32 65
Andreana STANKOVA, tel: + 32 2 295 78 57
Întrebări din partea publicului larg:
Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

Pagini Utile

  1. Comunicat de presă integral
  2. Fișă informativă privind proiectul de buget al UE pentru 2017
  3. Proiectul de buget al UE pentru 2017
  4. Contul de Twitter al vicepreședintelui Comisiei Europene Kristalina Georgieva
  5. Bugetul UE pentru rezultate


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană