Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
12.07.2016 - Peste 170 de milioane de euro pentru prima fază a proiectului Liniei 5 de metrou
ED Targoviste

Comisia Europeană a aprobat marți, 12 iulie 2016, modificarea proiectului major „Linia 5 de metrou, secţiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiţei”. Decizia vizează eşalonarea proiectului în două faze, prima fiind inclusă în perioada de programare2007-2013, iar cea de-a doua urmând să fie finanţată în perioada de programare 2014-2020.

Ca urmare a deciziei Comisiei Europene, prima fază a proiectului are o valoare eligibilă de aproape200 de milioane de euro, din care aproximativ 170 de milioane reprezintă cofinanţarea din partea Uniunii Europene, prin Fondul european de dezvoltare regională. Valoarea totală a proiectului este de peste 480 de milioane de euro.

Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu a declarat:
Construcţia Liniei 5 de metrou este un proiect de mare importanţă pentru locuitorii Bucureştiului deoarece va reduce timpul de călătorie între cartierul Drumul Taberei şi zona Eroilor cu aproape 20 de minute. Se estimează că mai mult de jumătate dintre cei 335 de mii de locuitori din Drumul Taberei și zonele adiacente vor folosi viitoarea linie de metrou. Totodată, se aşteaptă ca această linie să ducă la descongestionarea traficului rutier în zona de vest a capitalei."

Linia 5 de metrou va avea o lungime totală de 6,7 km10 staţii şi un depou situat la stația Valea Ialomiţei. Data estimată pentru finalizarea întregului proiect este 31 decembrie 2017. Proiectul major face parte din Programul Operațional ,,Transport", Axa prioritară 2 „Modernizarea și dezvoltarea infrastructurii naționale de transport în scopul dezvoltării unui sistem de transport durabil”.

Pagini Utile


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană