Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
18.08.2016 - „Tineri. Cu viziune! - Președinția Consiliului Uniunii Europene este despre TINE!”

Ești un tânăr interesat de viitorul tău în România și în Uniunea Europeană?

Îți dăm ocazia să-ți exprimi opinia și viziunea.

România va prelua pentru prima oară Preşedinţia semestrială a Consiliului UE la 1 ianuarie 2019, fiind prima din trio-ul de preşedinţii pe care îl împarte alături de Finlanda şi Croaţia. Aflată la Preşedinţia Consiliului, România va trebui să propună cel puţin un proiect de concluzii pe o temă care să reflecte priorităţile ţării noastre în domeniul tineret.

Pentru a pregăti cât mai bine Președinția şi pentru a reprezenta cât mai fidel aşteptările tinerilor din România, Ministerul Tineretului şi Sportului lansează o campanie de consultare cu tinerii, privind priorităţile tematice pe care ţara noastră ar trebui să le introducă pe agenda semestrială europeană, în domeniul tineret. Aceasta a demarat în data de 12 august, de Ziua Internațională a Tineretului, și presupune o serie de întâlniri față în față cu tinerii, întâlniri care se vor desfășura în luna august în toată țara.

În județul Dâmbovița, cea de-a doua consultare cu tinerii va avea loc miercuri, 24 august 2016, la Primăria Comunei Dragodana, începând cu ora 17:00. Întâlnirea este organizată de echipa lucrătorilor de tineret voluntari din Dâmbovița, reprezentanți ai Asociațiilor Tineri pentru Europa de Mâine Târgoviște și Youth 4 All Pucioasa și ai “Ștefan și Chivulescu”- Societate Civilă Profesională de Psihologie Târgoviște. Consultarea se va desfășura cu sprijinul Primăriei, Consiliului Local și Bibliotecii Publice Dragodana și al Centrului EUROPE DIRECT Târgoviște.

Întâlnirea din Dâmbovița și celelalte consultări din țară vor folosi Tehnologia Spațiului Deschis (Open Space), o metodă interactivă ce permite participanților să propună și să contribuie la discuții, plecând de la nevoile lor reale. Aceste evenimente sunt organizate cu sprijinul rețelei tineREȚEA și vor implica direct aproximativ 600 de tineri cu vârsta între 14 și 35 de ani la nivel național. Concluziile acestui set de consultări vor sta la baza propunerilor din partea României, ce vor compune prioritățile țării pe sectorul de tineret din cadrul trio-ului România – Finlanda – Croația.

Statele membre care dețin Președinția lucrează împreună îndeaproape în grupuri de câte trei, denumite „trio-uri”. Trioul stabilește obiective pe termen lung și pregătește o agendă comună, determinând subiectele și aspectele majore care vor fi abordate de Consiliu, pe o perioadă de 18 luni. Pe baza acestui program, fiecare dintre cele 3 țări își pregătește propriul său program, mai detaliat, pentru 6 luni.

Președinţia este responsabilă de avansarea lucrărilor Consiliului privind legislația UE, de asigurarea continuității agendei UE, a unor procese legislative bine organizate și a cooperării dintre statele membre.

Activitățile fac parte din proiectele Lucrătorul de tineret, finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului, și Dialog Structurat cu tinerii 2016, co-finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+.

Vă invităm la Open Space miercuri, 24 august 2016, ora 17:00, la Primăria Dragodana!

Date de contact pentru informații suplimentare:
Liliana-Daniela Chivulescu, lucrător de tineret voluntar
Telefon: 0766367727
E-mail: lilianadanielachivulescu@yahoo.com

Detalii la http://www.consilium.europa.eu/ro/council-eu/presidency-council-eu/

Detalii la http://www.nonformalii.ro/metode/open-space


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte