Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
18.08.2016 - Biblioteca Județeană Ion Heliade Rădulescu Dâmbovița prin Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște vă invită la documentare creative

Miercuri, 7 septembrie 2016, ora 17.00 la sala de conferințe a Bibliotecii Județene Ion Heliade Rădulescu Dâmbovița în cadrul KineDok powered by One World Romania ediția a 2-a la Târgoviște prin Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște rulează filmul „Bear Island”.

Regizor: Inge Wegge, Edda Grjotheim
Anul apariției: 2014
Durata: 78’

Synopsis: Trei frați își urmează visul și ajung pe Bear Island pentru a se bucura de valurile pe care nimeni nu a mai făcut surf vreodată.
După ce am făcut documentarul și seria web “La nord de soare” în 2011, am fost mai mult decât pregătit pentru o nouă aventură. De data aceasta e vorba despre mine și frații mei, Markus și Håkon. Am dorit să ajungem la valuri și la o natură neexplorate și locul care ne-a tentat și provocat a fost Bear Island, la sud de Svalbard. Această expediție a fost extremă, dar pentru noi a fost important să ne concentrăm asupra vieții pe care poți să o trăiești frumos în armonie cu natura. Am vrut să urmărim un vis. Să explorăm insula și pe noi înșine ca trei frați. Știam că vom găsi valuri acolo, iar acesta era un loc în care puțini au ajuns, sau chiar nimeni. Surful ne-a fost motivația principală, dar era și o ocazie să ne trezim în fiecare dimineață și să facem ce ne dorim. Iar într-un loc ca acela vremea decide programul. Am petrecut trei luni pe insulă. Făceam mult sport și eram plini de adrenalină, dar, mai important decât atât, am surprins gândurile și întâlnirile cu noi înșine și cu natura.

Trailer:


BEAR ISLAND TEASER (full film: https://vimeo.com/ondemand/bjornoya) from weggebros on Vimeo.

Festivaluri:
1. 2014 North Cape Film Festival
2. Bergen International Film Festival 2014
3. TIFF - Tromsø International Film Festival 2015
4. The Norwegian Documentary Film Festival 2015
5. The Norwegian Short Film Festival 2015
6. Ombak Bali International Surf Film Festival 2015
7. Nord / Nordost Surf Film Festival Berlin 2015
8. Screenplay Film Festival, Shetland 2015
9. Fjellfilmfestivalen - Norwegian Mountainfilm Festival 2015
10. Helsinki International Film Festival - Love & Anarchy 2015

Biblioteca Județeană Ion Heliade Rădulescu Dâmbovița și Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște, vă invită să vizionați o serie de filme în acest an după următorul program:
07.10.2016  17:00 Tatăl meu, bancherul
04.11.2016  17:00 Mame și fiice și O lume nouă
09.12.2016  17:00 Efectul Domino-ului

Despre filmele din programul KineDok aici: http://kinedok.net/films?locale=ro
_____________________________________________________________________
ORGANIZATOR LOCAL: Centru EUROPE DIRECT Târgoviște
PARTENER LOCAL: Biblioteca Județeană "Ion Heliade Rădulescu" Dâmbovița
ORGANIZATOR NAŢIONAL: Asociația One World Romania
ONLINE:  http://www.kinedok.net | oneworld.ro
PARTENERI: Institute of Documentary Film (Rep. Cehă), Filmtopia (Slovacia), Eclipse Film (Ungaria), ReStart (Croația), Krakow Film Foundation (Polonia), Bergen International Film Festival ( Norvegia)
CU SPRIJINUL: Programul Europa Creativă al Uniunii Europene
PARTENER DIGITAL: Canop


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte