Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE FlagPUBLICAŢII
Publicatii 2017
Publicatii 2016
Publicatii 2015
Publicatii 2014
Publicatii 2013 Publicatii 2012 Publicatii 2011 Publicatii 2010 Publicatii 2009
UE Flag NOUTAŢI UE
Eroare de flux RSS
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Schimbare climatică
22.08.2016 - Extinderea criteriilor de etichetare ecologică
ED Targoviste

Comisia Europeană a adoptat miercuri, 17 august, un nou set de criterii ecologice în ce privește etichetarea calculatoarelor(personale, portabile și tablete), articolelor de mobilier și deîncălțăminte. Producătorii interesați să beneficieze de această etichetă ecologică (Eco-Label) trebuie să respecte cerințe stricte privind performanțele de mediu ale produselor, siguranța lor și aspectele sociale.

"Eticheta ecologică promovează tranziția la o economie circulară, ce sprijină producția și consumul durabile. Datorită unor criterii ecologice transparente, consumatorii pot face alegeri conștiente, fără a renunța însă la calitatea produselor. Eticheta ecologică recompensează, de asemenea, producătorii care aleg să conceapă produse rezistente și reparabile, promovând astfel economisirea resurselor și inovarea", a declarat comisarul european pentru mediu, afaceri maritime și pescuit Karmenu Vella.

Pentru a fi eligibili să folosească eticheta ecologică, producătorii de calculatoare vor trebui să aibă în  vedere, în procesul de proiectare și fabricație, eficiența energetică și posibilitatea de actualizare a dispozitivelor, precum și ușurința cu care acestea pot fi demontate pentru a se recupera și recicla resursele componente.

În cazul articolelor de mobilier, noile criterii solicită producătorilor să efectueze o evaluare mai detaliată a ciclului de viață, acordând totodată o atenție specială compușilor și reziduuri periculoase, ce pot contribui la poluarea aerului din încăperi.
A fost acordată o atenție deosebită îmbunătățirii responsabilității sociale a companiilor, potrivit standardelor internaționale, în ceea ce privește condițiile de muncă aplicabile liniilor de asamblare finală a articolelor de încălțăminte.
Criteriile revizuite sunt valabile timp de șase ani de la data adoptării.

Persoane de contact pentru presă:
Enrico BRIVIO (+32 2 295 61 72)
Iris PETSA (+32 2 299 33 21)
Întrebări din partea publicului larg
EuropeDirect la telefon 00 800 6789 10 11 sau prin email

Pagini Utile


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Schimbare climatică