Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
22.08.2016 - Energie rece: proiect inovator cu participare românească
ED Targoviste

Proiectul ”Energie rece” (Cold Energy), dezvoltat în colaborare cu firma româneascăAgricola Pagnan SRL, este unul dintre cele 15 proiecte inovatoare aprobate de Comisia Europeană la sfârșitul săptămânii trecute. Scopul lui este de a produce și comercializa un sistem de refrigerare inovator brevetat, ce ar permite utilizatorilor să economisească între 30% și 50% din consumul de energie. Finanțarea UE acordată proiectului se ridică la peste 2,4 milioane de euro.

"Sprijinirea inovării, ca sursă de creștere economică și de creare de locuri de muncă, este pilonul central al programului Orizont 2020. Oferim astfel companiilor de top inovatoare, un sprijin important în cursa către desfacerea pe piață a propriilor produse, prin furnizarea unui acces rapid la fonduri europene în valoare de 32 de milioane de euro", a declarat comisarul european Carlos Moedas, responsabil pentru cercetare, știință și inovare, la anunțarea rezultatelor.

Cele 15 proiecte au fost selectate în cadrul celei de-a cincea ediții a Schemei ”Cale rapidă către inovare” (Fast Track to Innovation - FTI). Ele reunesc 70 de parteneri din 19 țări.
Proiectele acoperă varii domeni de activitate, cum ar fi tehnologia necesară pentru elaborarea de materiale compozite pentru aeronave sau cea pebază de electrozi de plumb pentru bolile cardiace, roboții destinați utilizării în podgorii, fațadele de sticlă prefabricate durabile sau un nou tratament pentru boala arterială periferică.

Context
Schema-pilot FTI a fost lansată în ianuarie 2015. În cea de-a cincea rundă au fost depuse, până la data-limită de 1 iunie 2016, 280 de propuneri de proiecte, ce implicau 1.194 de parteneri.
Numărul total de propuneri primite de la lansarea programului a ajuns astfel la 1.446. Au fost selectate pentru finanțare 77 dintre ele, totalizând aproape 166,5 milioane de euro. Aproape jumătate dintre participanții la proiecte (44%) sunt întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri).
Următoarea, și ultima, rundă este programată pentru 25 octombrie 2016.

Persoane de contact pentru presă:
Lucia CAUDET (+32 2 29 56182)
Joseph WALDSTEIN (+32 2 29 56184)
Întrebări din partea publicului larg:
EuropeDirect la telefon 00 800 6789 10 11 sau prin email

Pagini Utile


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană