Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
26.09.2016 - UrbanFest 2016 - Vorbim despre economia circulară și Agenda urbană pentru UE
ED Targoviste

Festivalul Urban FEST are loc în București / Piața Enescu, între 1 și 4 octombrie 2016. Este organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România împreună cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Primăria Municipiului București și Comisia Europeană – DG REGIO (Direcția Generală de Politică Regională), și se află la a doua ediție.

UrbanFEST este un festival al culturii urbane și al dezvoltării urbane durabile, care își propune promovarea valorilor europene în acest domeniu. Anul acesta, festivalul are ca temă centralăAgenda Urbană Europeană, cu accent pe economia circulară – un model care pune în echilibru dezvoltarea durabilă cu eco-design-ul de calitate, protejând, în același timp, resursele naturale și favorizând recuperările creative. 
Ne propunem familiarizarea publicului cu economia circulară, particularitățile și beneficiile acesteia pentru cetățeni și societate. Ca urmare, ne adresăm publicului larg printr-o „agoră a consumului responsabil”în aer liber, la Piața Enescu, pe 1 - 3 oct, unde vom prezenta activități care se pliează pe conceptul de economie circulară, iar publicului specializat printr-o conferință, schimburi de bune practici și ateliere de lucru. 

Pentru publicul specializat (specialiști din administrație, consultanți fonduri europene, lideri de opinie), vom organiza luni, 3 octombrie (la hotel Hilton), conferința “Orașul meu în Europa noastră" la care vor participa Comisarul European pentru dezvoltare regională, Corina CrețuMinistrul dezvoltării regionale, Vasile Dâncu; Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, șefa Reprezentanței Comisiei Europene, Angela Cristea, primarul municipiului București, Gabriela Firea, precum și primari din orașe europene: Primarul orașului Sofia, Yordanka Fandakova, Viceprimarul orașului Bordeaux, Florence Forzy, și Viceprimarul orașului Mannheim, Christian Specht.
Luni și marți vor avea loc, tot la Hilton, workshopuri ale Rețelei europene de dezvoltare urbană.

Agora va fi amplasată în Piața George Enescu, în fața Ateneului Român. Aici vor fi prezente 15 entități care activează în domeniul organizațiilor non-guvernamentale, care vor expune și vor informa publicul cu privire la modalitățile optime de a pune în aplicare principiile economiei circulare. Ne propunem ca agora să acopere cât mai mult din ciclul complet al economiei circulare, ca urmare am invitat entități din zonele de: eco-design de produs și ecodesign urban, producție sustenabilă, consum sustenabil, reparare și mici meșteșuguri, refolosire (minerit urban), managementul deșeurilor din construcții, separarea și colectarea a deșeurilor, permacultură, reciclare și reciclare creativă, cercetare și design de produs.
Sâmbătă și duminică vor avea loc dezbateri pe teme propuse de aceste entități, dedicate, de asemenea, publicului specializat. Ne dorim ca acest demers să ducă la consolidarea comunității interesate de economia circulară, astfel încât după UrbanFest aceasta să aibă capacitatea să inițieze și să ducă la bun sfârșit proiecte comune.

Vom construi, în cele două zile și jumătate, împreună cu publicul prezent, o casă realizată din materiale de construcție neconvenționale: cărămizi din hârtie reciclată, pereți din cânepă și argilă cu paie, pe o structură de lemn cu plăcuțe multicui, cu termoizolație naturală din fibră vegetală și acoperiș verde, din gazon.
Vom proiecta filmul Trashed (100 min, SUA, 2012, documentar), în care Jeremy Irons ne dezvăluie amploarea și efectele problemei deșeurilor, în timpul unei călătorii în jurul lumii.

Persoană de contact pentru presă:
Alina Jantea      alina.jantea@dccom.ro       +4 021 312 3835

Pagini Utile


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană