Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
03.10.2016 - La #UrbanFest2016 facem cunoștință cu economia circulară
ED Targoviste

Nu știi ce este economia circulară? Nici noi nu știam până mai de curând, când Comisia Europeană a propus trecerea de la o economie liniară, de tip: "extragi-produci-consumi-arunci", la un model economic în care viața produselor este mai lungă, ele sunt recuperate/reparate/adaptate/reciclate, și deseori deșeul unui produs poate deveni materie primă pentru unul nou. Cum? Vino să afli la UrbanFest 2016, care include o Agoră a consumului responsabil, dezbateri și o conferință pe tema agendei urbane a UE și, nu în ultimul rând, o proiecție de film și un concert.

În perioada 1-3 octombrie, Reprezentanța Comisiei Europene în România te invită înAgora consumului responsabil, în Piața George Enescu din București, unde 17 organizații ale societății civile vor exemplifica ce înseamnă economia circulară.
Totodată, ești invitat să construiești o casă în trei zile, folosind materiale naturale: cărămizi din hârtie reciclată, pereți din cânepă și argilă cu paie, structură de lemn cu plăcuțe multicui, termoizolație naturală din fibră vegetală și acoperiș verde, din gazon.
Pe 3 octombrie, UrbanFest continuă în sala de conferințe, unde comisarul european pentru politică regională Corina Crețu și viceprim-ministrul Vasile Dîncu deschid conferința „Orașul meu în Europa noastră", iar la 10.45 susțin împreună declarații de presă. Conferința este centrată pe Agenda urbană a Uniunii Europene și rolul fondurilor UE în dezvoltarea durabilă și este urmată de atelierele de lucru ale Rețelei europene de dezvoltare urbană, organizate de Comisia Europeană - Direcția Generală de Politică Regională.

Context
UrbanFest își propune promovarea valorilor europene în spațiul urban. Anul acesta, festivalul are ca temă centrală Agenda urbană a Uniunii Europene, cu accent pe economia circulară, un model prin care valoarea produselor, materialelor și resurselor este menținută în economie cât mai mult timp posibil, iar generarea de deșeuri neutilizabile este redusă la minimum.
UrbanFest este organizat de Comisia Europeană, împreună cu Primăria Municipiului București și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.
Agora consumului responsabil are loc cu sprijinul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor,PROEDUS – Centrul de Proiecte și Programe Educaționale și Sportive pentru Copii și Tineret, și alspațiului M60.

Persoane de contact pentru presă:
Roxana Morea, roxana.morea@ec.europa.eu, ‪021-203 54 32
Alina Jantea, alina.jantea@dccom.ro, ‪0744- 822 007

Program UrbanFest 2016

Sâmbătă, 1 octombrie
10.00 – 18.00 Agora consumului responsabil (Piața George Enescu)
Expoziția Recuperarea spațiilor abandonate în București"
11.00 – 19.00 Dezbaterile UrbanFest, pe teme privind economia circulară și consumul repsonsabil (spațiul M60, str. C.A.Rosetti nr. 3, lângă Piața George Enescu)

Duminică, 2 octombrie
10.00 – 18.00 Agora consumului responsabil (Piața George Enescu)
Expoziția Recuperarea spațiilor abandonate în București"
11.00 – 18.00 Dezbaterile UrbanFest (spațiul M60, str. C.A.Rosetti nr. 3, lângă Piața George Enescu)
19.30 – proiecție de film - Trashed (100 min., SUA, 2012, documentar, r. Candida Brady) și concert URMA - For Strings, concert acustic, alternativ, în variantă clasică (Piața George Enescu)

Luni, 3 octombrie
9.00 – 12.30 Conferința “Orașul meu în Europa noastră” (sala Diplomat, Hotel Athenée Palace Hilton)
10.45 – 11.00 Conferință de presă comună - comisarul european Corina Crețu și viceprim-ministrul Vasile Dîncu (Hotel Athenée Palace Hilton)
10.00 – 14.00 Agora consumului responsabil (Piața George Enescu)
Expoziția „Recuperarea spațiilor abandonate în București"
14.00 – 18.00 Atelier de lucru al Rețelei Europene de dezvoltare urbană (Hotel Athenée Palace Hilton)

Marți, 4 octombrie
9.00 – 14.00 Atelier de lucru al Rețelei Europene de dezvoltare urbană (hotel Athenée Palace Hilton)

Pagini Utile

  1. Pagina de internet dedicată UrbanFest
  2. Pagina de Facebook dedicată evenimentului
  3. Pagina de internet a Reprezentanței Comisiei Europene în România
  4. Pagina de Facebook a Reprezentanței Comisiei Europene în România
  5. Comunicat de presă integral, în format PDF


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană