Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
10.10.2016 - Întalnirea comisarului european Corina Crețu cu președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu
ED Targoviste

Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu l-a primit astăzi, 7 octombrie 2016, la Bruxelles, pe preşedintele Consiliului Concurenţei din România,Bogdan Marius Chiriţoiu. Cei doi au discutat în principal despre rolul pe care Consiliul Concurenței îl poate avea în folosirea fondurilor europene structurale și de investiții din perioada de programare 2014 – 2020.

Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu a declarat: ,,Existenţa unei concurenţe echitabile pe piața internă este o precondiţie esenţială pentru inovare şi dezvoltare economică. Mă bucur că România a realizat progrese importante în acest domeniu și tocmai de aceea am reușit să ridicăm condiţionalităţile ex-ante în privința ajutoarelor de stat, România fiind primul stat membru căruia i se ridică aceste condiționalități ex-ante. Astfel, Planul de Acțiune convenit cu autoritățile române și serviciile Comisiei Europene poate fi considerat ca fiind îndeplinit".

Comisarul european Corina Creţu apreciază că și în viitor Consiliul Concurenţei poate juca un rol important în facilitarea absorbţiei de fonduri europene în România prin colaborarea cu autorităţile de management.
,,Există proiecte cu finanţare atât din Fondul de coeziune, cât şi din Fondul european pentru dezvoltare regională, pentru care clarificarea situației privind ajutorul de stat este esenţială. Cu cât se întâmplă mai repede acest lucru, cu atât România poate beneficia mai eficient de aceste fonduri. Consiliul Concurenţei este parte a acestui proces prin faptul că oferă asistenţă autorităţilor de management şi ministerelor de resort", a mai precizat comisarul european pentru politică regională.  

În cadrul întâlnirii, înaltul oficial european a reamintit de oportunitatea pe care o au autoritățile române de a folosi TAIEX REGIO PEER 2 PEER,  un instrument specific, finanțat de Direcția Generală Politică Regională și Urbană, care facilitează schimbul de experiență între autoritățile de management ale Fondului european pentru dezvoltare regională și cele ale Fondului de coeziune. Este un instrument utilizat și de autoritățile de achiziții publice din statele membre pentru a-și îmbunătății expertiza prin schimburi de bune practici.

Pagini Utile


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană