Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
25.10.2016 - Ieva Ozolina regizoarea filmului ,,Tatăl meu bancherul’’, prezentă la Târgoviște la proiecția filmului său
ED Targoviste

Ieva Ozolina, regizoarea filmului documentar ,,Tatăl meu bancherul’’, vine vineri pe 04 noiembrie la Biblioteca Județeană "Ion Heliade Radulescu" Dâmbovița - EUROPE DIRECT Târgoviște, la proiectia filmului sau pentru a sta de vorba cu publicul cinefil din Targoviste.

Regizoarea de film este fiica cea mare a unuia dintre cei mai importanti bancheri din Letonia din anii 1990.  Este absolventa al Academiei de Arte Frumoase din Letonia și a lucrat ca artist și designer de expoziții, mai bine de 10 de ani. În 2009 s-a înscris în programul de film al Academiei Letone de Cultura, cu scopul de a realiza un film documentar despre tatăl său dispărut . ,,My Six Million Dollar Father’’ este primul său film documentar. ,,Tatăl meu bancherul’’este primul sau lungmetraj.
Filmul prezinta povestea lui Boriss Osipovs, fost professor universitar, ce se bucură de un succes rapid in domeniul bancar, imediat după căderea URSS-ului. El părăsește Letonia pentru a evita să fie arestat pentru operațiuni ilegale. Cincisprezece ani mai târziu, familia lui primește o fotografie de la Interpol a unui domn în vârstă cu acelaș inume, care trăiește într-un azil psihiatric din Malaezia. Să fie el? În ciuda rezervelor familiei sale, fiica lui, regizoarea de documentare Ieva Ozolina, începe o investigație pentru a afla adevărul despre bărbatul din fotografie. Tată lmeu, bancherul este o poveste emoționantă despre un bărbat care se pierde în vremuri de schimbare… și despre fiica lui care speră să îl găsească.
Trailer: aici

Filmul va fi difuzat vineri, 04 noiembrie de la ora 17:00 la Biblioteca Județeană "Ion Heliade Radulescu" Dâmbovița. Intrarea este gratuita, in limita locurilor disponibile. Proiectia are loc in cadrul programului KineDok powered by One World Romania si este organizat in Targoviste de Centrul Europe Direct.

----------------
Kinedok powered by One World Romania este un program international de distributie de filme documentare creative in spatii neconventionale. Pana la sfarsitul anului peste 280 de proiectii sunt organizate in 27 de locatii din 24 de orase din tara. O parte importantă din misiunea KineDok este de a ajunge mai aproape de oameni și de a folosi spiritul local al puburilor, galeriilor și al altor locuri populare. Aceste locaţii oferă o alternativă pentru întâlnirea dintre filmul documentar și public și creează o atmosferă intimă în care vizionarea și dezbaterea unor probleme curente, alături de regizori și experți, devine o experiență frumoasă.

ORGANIZATOR și PARTENER LOCAL: Europe Direct Targoviste, Biblioteca Județeană "Ion Heliade Radulescu" Dâmbovița
ORGANIZATOR NAŢIONAL: Asociația One World Romania
ONLINE: http://www.kinedok.net | oneworld.ro
PARTENERI: Institute of Documentary Film (Rep. Cehă), Filmtopia (Slovacia), Eclipse Film (Ungaria), ReStart (Croația), Krakow Film Foundation (Polonia), Bergen International Film Festival ( Norvegia)
CU SPRIJINUL: Programul Europa Creativă al Uniunii Europene, Centrul Național Al Cinematografiei
PARTENER DIGITAL: Canopy

Tatăl meu, bancherul
Titlu Engleza: My Father the Banker
Titlu original: Mans tēvsbaņķieris
Regia : IevaOzoliņa
Anul apariției, durata, 2015, 68’
Limba: Lituania

Synopsis: O regizoare în căutareatatăluiei care, imediatdupăcăderea URSS-ului, se bucură de un succes rapid, dar care apoidisparesubit. Acum, optsprezeceanimaitârziu, Interpolulîlgăseșteîntr-un azilpsihiatric din Malaezia...
BancherulBorissOsipovs se bucură de unsucces rapid imediatdupăcăderea URSS-ului, darpărăseșteLetoniapentru a evitasă fie arestatpentruoperațiuniilegale. Cincisprezeceanimaitârziu, familialuiprimește o fotografie de la Interpol a unuidomn în vârstă cu acelașinume, care trăieșteîntr-un azilpsihiatric din Malaezia. Să fie el? Înciudarezervelorfamiliei sale, fiicalui, regizoarea de documentareIevaOzolina, începe o investigațiepentru a aflaadevăruldesprebărbatul din fotografie. Tatălmeu, bancheruleste o povesteemoționantă despre un bărbat care se pierdeînvremuri de schimbare… șidesprefiicalui care sperăsăîlgăsească.
Trailer: https://vimeo.com/ondemand/myfatherthebanker

Premii:
1. Jihlava International Documentary Film Festival 2015 - Nomination for Silver Eye Award
Biografie: Ieva Ozolina este masterand al Academiei de Arte Frumoase din Letonia și a lucrat ca artist și designer de expoziții pentru mai bine de 10 de ani. În 2009 s-a înscris în programul de film al Academiei Letone de Cultura, cu scopul de a realiza un film documentar despre tatăl său dispărut - ,,My Six Million Dollar Father’’. În 2015 a obținut diploma de master absolvind Academia Letonă.
Interviu:EN - http://www.aljazeera.com/programmes/witness/2016/02/father-banker-latvia-160210085938362.html


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte