Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE FlagPUBLICAŢII
Publicatii 2016
Publicatii 2015
Publicatii 2014
Publicatii 2013 Publicatii 2012 Publicatii 2011 Publicatii 2010 Publicatii 2009
UE Flag NOUTAŢI UE
Eroare de flux RSS
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
31.10.2016 - Tablou de bord în domeniul transporturilor 2016
ED Targoviste

Tabloul de bord în domeniul transporturilor, ediția 2016, publicat de Comisia Europeană joi, 27 octombrie, este un document de referință ce compară rezultatele înregistrate de statele membre în 30 de categorii din acest sector. Statele membre vor putea astfel să identifice domeniile care necesită investiții și intervenții prioritare. Acest recapitulativ arată modul în care UE consolidează piața internă în domeniu și promovează trecerea la mobilitatea cu emisii reduse de carbon, priorități ale Comisiei Europene.

Comisarul UE pentru transporturi, Violeta Bulc, a declarat: „Obiectivul meu este un sistem de transport de înaltă calitate, decarbonizat, complet integrat și eficient. Tabloul de bord are rolul unui semn de circulație în această călătorie, indicând drumul de urmat și distanța care rămâne să fie parcursă. Acesta este un instrument util pentru noi, pentru statele membre și pentru părțile interesate, care ne ajută să stabilim unde acționăm corect și unde sunt necesare investiții și acțiuni suplimentare. Este deosebit de încurajator să constatăm că eforturile depuse de această Comisie pentru a reduce decalajul în materie de investiții în sectorul transporturilor încep să dea roade.”

Constatările principale ale tabloului sunt:
- progrese în obținerea unei mobilități durabile și ecologice, însă nivelurile sunt încă scăzute; există potențial pentru accelerarea tranziției;
- modificarea percepției asupra calității infrastructurii de transport, ca efect pozitiv al investițiilor în domeniu;
- satisfacție crescută a consumatorilor în raport cu toate modurile de transport;
- necesitatea intensificării eforturilor de reducere a numărului de decese din accidentele rutiere;
- creșterea numărului femeilor angajate în domeniu și necesitatea luării de măsuri pentru continuarea acestei tendințe.

România se află pe ultimul loc în clasamentul statelor membre, cu o singură categorie în care se plasează între primele cinci țări și 15 în care se plasează între ultimele cinci. Olanda se află în fruntea tabloului de bord pentru al treilea an consecutiv, cu rezultate foarte bune la 15 categorii, urmată de SuediaGermania și Austria. Deși aceste țări au puncte forte în domenii diferite, toate au în comun un cadru pentru investiții robuste, punctaje ridicate în domeniul siguranței transporturilor și rezultate bune în ceea ce privește punerea în aplicare a legislației UE.

Context
Tabloul de bord în domeniul transporturilor reunește date provenite din diverse surse publice (Eurostat, Agenția Europeană de Mediu, Forumul Economic Mondial etc.). El poate fi consultat în funcție de țară sau în funcție de temă (piață internă, investiții și infrastructură, Uniunea energetică și inovarea, oameni).

Persoane de contact pentru presă:
Anna-Kaisa ITKONEN (+32 2 29 56186)
Alexis PERIER (+32 2 296 91 43)
Întrebări din partea publicului larg:
Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

Pagini Utile


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană