Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
21.11.2016 - Ariane-5, pentru prima oară în spațiu cu sateliții Galileo
ED Targoviste

Odată cu lansarea cu succes joi, 17 noiembrie, a patru noi sateliți, constelația Galileo a ajuns la un număr de 18 sateliți funcționali în orbită geostaționară, din minimul de 24 necesari pentru o acoperire la nivel mondial. Este pentru prima dată când a fost folosită racheta europeană de transport Ariane-5. Noii sateliți vor accelera astfel punerea în practică a unuisistem european de navigație globală prin satelit.

Maroš Šefčovič, vicepreședinte al Comisiei Europene, responsabil pentru Uniunea energiei, a declarat: "Cea mai recentă lansare Galileo arată că Europa se află în avangarda dezvoltării tehnologiilor spațiale și beneficiază de un acces autonom către spațiu. Galileo va aduce beneficii concrete oamenilor, companiilor și autorităților publice. Grație serviciilor sale precise de navigație prin satelit, aceasta va sprijini o gamă largă de alte servicii în domenii precum transport, agricultură, sănătate, rețele de electricitate, tranzacții financiare, operațiuni de salvare și multe altele."

Ca parte importantă a strategiei spațiale a Comisiei Europene, sistemul Galileo va spori precizia serviciilor de poziționaregeografică și a celor de sincronizare a informațiilor la nivel mondial, în momentul în care va deveni operațional. Prin serviciile oferite inițial, disponibile în curând, Galileo va contribui la sprijinirea operațiunilor de căutare și salvare, a serviciilor de urgență și a forțelor de poliție. Totodată, el va da acces liber la date prin satelit cu privire la poziționarea, viteza și sincronizarea utilizatorilor săi.

Se estimează că Galileo va deveni complet operațional începând cu 2020. În acest interval, el va contribui la îmbunătățirea navigației rutiere și a semnalelor pentru telefoanele mobile, va sprijini creșterea siguranței transportului feroviar și rutier și va acționa drept catalizator pentru crearea de locuri de muncă în industria de înaltă tehnologie și în sectorul de cercetare-dezvoltare din Europa.

Persoane de contact pentru presă:
Lucia CAUDET (+32 2 295 61 82)
Mirna TALKO (+32 2 298 72 78)
Întrebări din partea publicului larg:
Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

Pagini utile:
Anunț de presă
Strategia spațială a UE


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană