Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
16.12.2016 - PIB/locuitor în creștere în România
ED Targoviste

Potrivit Eurostat, în 2015, România se afla printre statele membre ce au înregistrat o creștere a Produsului intern brut (PIB) pe cap de locuitor, comparativ cu 2013 (57 față de 55%). Cu toate aceastea, ea era plasată pe ultimele locuri la nivel european, ca nivel înregistrat față de media UE, în timp ce pe primul loc era clasat Luxemburgul, cu un PIB/locuitor de 264%. 

În ceea ce privește consumul individual efectiv (AIC), datele Eurostat indică o creștere de 5 puncte procentuale în ultimii trei ani pentru România, de la 54% în 2013, la 59% în 2015. Valorile extreme înregistrate se încadrează între 53% din media europeană în Bulgaria și 137% în Luxemburg. Zece state membre erau clasate în categoria peste medie, treisprezece în cea imediat sub medie, iar restul de cinci, printre care și România, în categoria mult sub media europeană (peste 40%).

 Context

Consumul individual efectiv reprezintă măsura bunăstării materiale în gospodăriile individuale și este exprimat prin paritatea puterii de cumpărare standard (PPS).

 Produsul intern brut reprezintă măsura activității economice din fiecare stat membru.

 Pagini utile:

Comunicat de presă integral

Pagina de internet dedicată Eurostat


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană