Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
16.12.2016 - Conferinţa de închidere a proiectului „Formarea specialiştilor care lucrează cu copiii din sistemul de protecţie specială”
ED Targoviste

Asociaţia SOS Satele Copiilor România organizează în data de 20 decembrie 2016, orele 10.00 – 13.00, în cadrul  Spațiului Public European din Str. Vasile Lascăr nr. 31, conferinţa de închidere a proiectului „Training Professionals Working with Children in Care”, JUST – 2013/FRAC/AG/ 6243.

Data: 

20/12/2016 - 11:30

Proiectul, finanţat prin Comisia Europeană, a fost implementat de către Asociaţia SOS Satele Copiilor România în perioada 1 ianuarie 2015 – 31 decembrie 2016 în parteneriat cu Federaţia SOS Children’s Villages InternationalConsiliul EuropeiEurochild şi alte 7 Asociaţii membre ale Federaţiei SOS Children’s Villages International, respectiv SOS Satele Copiilor BulgariaCroaţiaEstoniaFranţaItaliaLetonia şi Ungaria.

Scopul proiectului a fost acela de a asigura respectarea drepturilor copiilor şi ale tinerilor aflaţi în sistemul de protecţie specială. Pentru atingerea acestuia, prima componentă a proiectului a privit dezvoltarea capacităţii profesioniştilor care oferă îngrijire copiilor astfel încât aceştia să adopte în practica lor o abordare bazată pe respectarea drepturilor copilului. În acest sens, în cadrul proiectuluit au fost organizate de Asociația noastră 8 sesiuni de formare la care au participat 141 de profesioniști din cadrul a 6 Direcții Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, precum și din cadrul Asociației SOS Satele Copiilor România.

A doua componentă a presupus construirea unei coaliţii de actori relevanţi la nivel naţional şi european care să crească gradul de conştientizare privitor la nevoia de a asigura măsuri de sustenabilitate pentru astfel de formări. 

Proiectul este aliniat unor politici europene relavante precum Tratatul de la Lisabona (art. 3), Carta Drepturilor Fundamentale (art. 24), Recomandarea Comisiei Europene “Investing in Children: breaking the cycle of disadvantage ”. De asemenea, proiectul „Training Professionals Working with Children in Care” contribuie şi la procesul continuu de dezinstituţionalizare, precum şi la obiectivul Comisiei Europene trasat în decembrie 2013 la EU Forum on the Rights of the Child  privitor la dezvoltarea de ghiduri de protecţia copilului.

Proiectul a fost construit pe dezvoltarea cu succes a Ghidului pentru profesioniştii care oferă îngrijire copiilor aflaţi în sistemul de protecţie specială  “ Securing Children’s Rights ”, precum şi pe cel adresat tinerilor “Discover your rights!” dezvoltate de către Federaţia SOS Children’s Villages International în parteneriat cu Consiliul Europei şi o serie de alţi parteneri cu expertiză în protecţia şi promovarea drepturilor copilului.

Mai multe detalii despre conferință și despre proiect puteți solicita la adresa de e-mail nicoleta.preda@sos-satelecopiilor.ro, persoana de contact: Nicoleta Moldovanu – Manager de Protect.


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană