Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
21.12.2016 - Investiții de 130 miliarde de euro în economia reală
ED Targoviste

Comisia Europeană a publicat pentru prima dată marți, 20 decembrie, un raport intermediar privind sprijinul financiar acordat prin fondurile structurale și de investiții europene (ESI) pentru 2014-2020. Potrivit acestuia, până la sfârșitul anului 2015, 274.000 de întreprinderi au beneficiat de sprijin prin aceste fonduri, 2,7 milioane de persoane au primit asistență pentru a-și găsi un loc de muncă sau dezvolta competențele, iar biodiversitatea a fost îmbunătățită pe 11 milioane de hectare de teren agricol. Un milion de proiecte au fost selectate spre finanțare, totalizând aproape 60 de miliarde de euro.

Comisarul pentru politica regională, Corina Crețu, a declarat: „Cifrele vorbesc de la sine și arată că suntem pe calea cea bună în ceea ce privește implementarea, chiar și în condițiile unui cadru mai ambițios pentru fonduri, care a contribuit deja la sprijinirea reformelor structurale și la înlăturarea obstacolelor din calea investițiilor. A sosit momentul ca proiectele finanțate de UE să fie lansate și, în acest scop, fac apel la statele membre să accelereze și mai mult procesul de selectare și de implementare.”

Potrivit raportului Comisiei,  aproximativ 130 de miliarde de euro (20% din totalul fondurilor ESI) au fost investite până în toamna anului 2016 în întreprinderi mici, cercetare, rețele în bandă largă, eficiență energetică și mii de alte proiecte axate pe prioritățile strategiei UE pentru creștere și locuri de muncă. În plus, obiectivul de a dubla utilizarea instrumentelor financiare în cadrul investițiilor finanțate prin fondurile ESI a fost aproape atins la sfârșitul anului 2015.

Odată cu publicarea raportului, Comisia a lansat o versiune actualizată a Platformei de date deschise privind coeziunea. Aceasta cuprinde o nouă secțiune de monitorizare a performanțelor investițiilor făcute prin fondurile ESI și măsoară nivelul de atingere a obiectivelor.

Context

Fondurile ESI pentru perioada 2014-2020 și cofinanțarea națională oferă o capacitate de investiții de 638 de miliarde de euro, din care 181 de miliarde pentru „creșterea inteligentă”, cu investiții în cercetare și inovare, tehnologii digitale și sprijin direct pentru peste două milioane de întreprinderi mici.

Prezentul raport este primul dintr-o serie de rapoarte anuale cu privire la implementarea celor 533 de programe cu finanțare prin fondurile ESI. Acest bilanț este efectuat în contextul modificărilor majore introduse în 2014 pentru a spori calitatea cheltuirii fondurilor, cum ar fi concentrarea pe obiective tematice, noi condiții prealabile pentru investiții și o mai mare importanță acordată rezultatelor și mecanismelor de măsurare a performanței.

Persoane de contact pentru presă:

Jakub ADAMOWICZ (+32 2 29 50595)

Sophie DUPIN DE SAINT-CYR (+32 2 295 61 69)

Întrebări din partea publicului larg:

Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

Pagini utile

Comunicat de presă integral

Raport 2016 de sintetizare a rapoartelor anuale de implementare a programelor în perioada 2014-2015

@CorinaCretuUE @mariannethyssen @PhilHoganEU @KarmenuVella

@EU_Regional @EU_Social @EU_Agri @EU_Mare


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană