Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
27.12.2016 - Un logo pentru marcarea a 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană
ED Targoviste

Reprezentanța Comisiei Europene și Guvernul României prezintă logo-ul care va însoți activitățile de comunicare privind sărbătorirea a 10 ani de când, la 1 ianuarie 2007, România a devenit stat membru al Uniunii Europene.

Acesta a fost selectat, dintre 320 de propuneri, în urma unui concurs public adresat deopotrivă specialiștilor și amatorilor. Autorul propunerii câștigătoare este Mugur Mihai, din Brașov, care a declarat: "Sunt încântat că voi avea o contribuție la imaginea țării în 2017. Acesta este singurul concurs de design de logo-uri la care am participat vreodată și m-am înscris mai ales datorită componenței juriului, format din nume importante din domeniu. Apreciez eforturile depuse de ceilalți participanți, dar evident că mă bucur că ideea mea a fost câștigătoare."

Concursul a fost organizat în perioada noiembrie – decembrie 2016, iar selecția finală a fost realizată inclusiv cu participarea publicului, care a fost invitat să voteze online propunerea preferată. Acest logo va fi utilizat pe parcursul anului 2017 în comunicările și evenimentele ce vor marca parcursul european al României în ultimii 10 ani. Preselecția a fost făcută de Șerban Alexandrescu (Headvertising), Eugen Erhan (Universitatea de Arte București) și Teodor Frolu (DC Communication), iar jurizarea finală a fost făcută de reprezentanți ai Guvernului român, Președinției României și Reprezentanței Comisiei Europene în România, împreună cu publicul larg. Albumul cu propunerile finaliste poate fi vizionat în pagina de Facebook dedicată.

Informații privind concursul sunt disponibile aici.

Comunicatul de presă integral poate fi descărcat în variantă PDF aici

Detalii suplimentare:

Iulia Badea-Gueritee, Reprezentanța Comisiei Europene în România, tel: 021-203 5400, email: iulia.badea-gueritee@ec.europa.eu


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană