Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
11.01.2017 - Corina Crețu: „Alte 11 proiecte majore de infrastructură din România primesc resursele necesare pentru a continua"
ED Targoviste

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, a aprobat continuarea a 11 proiecte din mai multe regiuni din România, cu o finanţare din partea UE de peste 500 de milioane de euro. Proiectele se înscriu într-o serie de domenii esențiale, și anume: transport, prevenirea dezastrelor naturale, alimentarea cu apă şi managementul integrat al deşeurilor. 

„Prin deciziile adoptate am facilitat continuarea acestor proiecte, începute în perioada 2007–2013, în actuala perioadă de programare. Sunt proiecte esenţiale pentru dezvoltarea României şi îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor", a precizat Corina Creţu.

Proiectele vizează următoarele sectoare:

TRANSPORT:

  • Construcţia autostrăzii Lugoj – Deva, pe secţiunea Dumbrava – Deva
  • Reabilitarea liniei de cale ferată Braşov – Simeria, componentă a coridorului pan–european IV, tronsonul Coşlariu - Simeria

MANAGEMENTUL DEŞEURILOR

  • Judeţul Suceava: Dezvoltarea sistemului de management integrat al deşeurilor
  • Judeţul Dolj: Dezvoltarea sistemului de management integrat al deşeurilor
  • Judeţul Bihor: Dezvoltarea sistemului de management integrat al deşeurilor
  • Judeţul Alba: Dezvoltarea sistemului de management integrat al deşeurilor
  • Judeţul Cluj: Dezvoltarea sistemului de management integrat al deşeurilor
  • Judeţul Vrancea: Dezvoltarea sistemului de management integrat al deşeurilor

EXTINDEREA ȘI REABILITAREA INFRASTRUCTURII DE APĂ

  • Judeţul Gorj: Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată
  • Judeţul Bacău: Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată

PREVENIREA DEZASTRELOR NATURALE

  • Judeţul Iaşi: Lucrări pentru reducerea riscului de inundaţii în bazinul hidrografic Prut - Bârlad

Informații suplimentare referitoare la natura proiectelor

Proiectele de transport cuprind construcţia autostrăzii Lugoj – Deva pe secţiunea Dumbrava – Deva, parte a reţelei TEN-T. Astfel, se va scurta durata de călătorie între aceste puncte şi se va reduce numărul de accidente rutiere. De asemenea, acestea includ şi reabilitarea liniei de cale ferată dintre Coşlariu şi Simeria, pentru creșterea vitezei de circulaţie a trenurilor la 160 km/h.

Cele 6 proiecte de management al deşeurilor vor contribui la reducerea dimensiunilor depozitelor de deşeuri prin integrarea activităţilor de separare, colectare, transport, tratare, reciclare şi eliminare. De asemenea, se are în vedere închiderea sau reabilitarea depozitelor non-conforme cu standardele europene.

Proiectele de apă şi apă uzată includ realizarea de infrastructură şi facilităţi de tratare a apei uzate. Captarea de apă va fi îmbunătăţită. Reţeaua şi instalaţiile de pompare sunt reabilitate şi extinse, iar staţiile de tratare a apei uzate sunt nou construite sau îmbunătăţite.  Această infrastructură contribuie la oferirea de servicii şi la un grad de acoperire în domeniul de apă curentă şi apă uzată în conformitate cu directivele europene, în mod special cele legate de calitatea apei şi tratarea apei uzate în mediul urban.

Proiectul ce priveşte reducerea riscului de inundaţii în bazinul hidrografic Prut - Bârlad vizează construirea de poldere, dragarea şi stabilizarea albiilor râurilor, cât şi cartografierea riscului de inundaţii. 16 mii de locuitori ai judeţului Iaşi vor beneficia în mod direct de o mai bună protecţie împotriva inundaţiilor.

Mai multe detalii:

Ioana Rus

+32 2 29 52619


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană