Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
17.02.2017 - Aviz motivat pentru neaplicarea pe deplin a normelor privind precursorii de explozivi
ED Targoviste

Miercuri, 15 februarie, Comisia Europeană a solicitat României, Ciprului și Franței să asigure deplina punere în aplicare a Regulamentului (UE) nr. 98/2013 privind comercializarea și utilizarea precursorilor de explozivi.

Regulamentul a intrat în vigoare la 2 septembrie 2014 și este un act legislativ important care limitează și controlează accesul la o serie de produse chimice periculoase, ce ar putea fi utilizate de teroriști pentru a fabrica explozivi artizanali. Implementarea sa corectă este un element important atât al Agendei europene privind securitatea, cât și al Comunicării Comisiei privind calea către oUniune a securității reală.

Cele trei state membre menționate nu au stabilit încă normele necesare de stabilire a sancțiunilor care urmează să fie aplicate în caz de încălcare a Regulamentului. Prin urmare, Comisia le-a transmis avize motivate, îndemnându-le să ia toate măsurile necesare pentru a se asigura că sancțiunile sunt puse în aplicare în conformitate cu normele în vigoare.

În plus, Franța și România au fost informate în legătură cu necesitatea de a asigura o difuzare regulată către operatorii economici (și anume, către comercianții cu amănuntul) a orientărilor privind precursorii.

Dacă statele membre nu remediază situația în următoarele două luni, Comisia poate decide să sesizeze Curtea de Justiție a UE cu privire la acest caz.

Persoane de contact pentru presă:

Tove Ernst – tel.: +32 229 86764

Katarzyna Kolanko - tel.: +32 229 63444

Pagini utile:

Comunicat de presă integral


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană