Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
23.02.2017 - Prelungirea schemei de asigurare a creditelor la export
ED Targoviste

Comisia Europeană a decis, în data de 8 februarie, că prelungirea schemei de asigurare pentru creditele la export pe termen scurt este în concordanță cu normele europene privind ajutorul de stat și, în special, cu prevederile comunicării pe această temă din 2012. Schema este autorizată pentru funcționare până la data de 31 decembrie 2020.

Ea a concluzionat, de asemenea, că acest tip specific de asigurare furnizat exportatorilor stabiliți în România nu este încă disponibil pe piața privată.

Asiguratorii privați furnizează exportatorilor diferite produse de asigurare care să acopere riscul de neplată de către cumpărătorii din străinătate. Însă, aceste produse nu oferă acoperire IMM-urilor cu o cifră de afaceri mică la export, sau pentru fiecare tranzacție de export în sine (adică pentru fiecare operațiune de export a unei companii, în loc de pentru întregul ei portofoliu de operațiuni în domeniu), deoarece asiguratorii privați nu sunt interesați de aceste tranzacții.

Schema de asigurare permite statului român să acopere riscurile legate de tranzacțiile specifice sus-menționate. Ea a fost aprobată pentru prima dată în luna august 2014.

Numărul de referință al acestui dosar în registrul public este SA.46974.

 Persoane de contact pentru presă:

Ricardo Cardoso – Tel.: +32 229 80100

Yizhou Ren – Tel.: +32 229 94889

Întrebări din partea publicului larg:

Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

 Pagini utile

Anunț de presă

Comunicarea Comisiei privind asigurarea creditelor la export pe termen scurt

Pagina Direcției Generale pentru Concurență

Registrul public al cazurilor de concurență


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană