Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
23.02.2017 - Cinci pași simpli către Orizont 2020
ED Targoviste

Programul multianual de finanțare a cercetării și inovării Orizont2020 pune la dispoziția cercetătorilor europeni, ce își propun să dezvolte produse sau servicii inovatoare cu un impact pozitiv la nivel global, o mulțime de oportunități de finanțare.

Comisia Europeană a elaborat un ghid simplificat al aplicantului, cu ajutorul căruia cei interesați își pot pregăti mai bine propunerile de proiecte pentru finanțare. Ghidul conține un manual on-line care explică pas cu pas procedurile de urmat, o listă de documente de referință, un spațiu virtual comun pentru cercetători și mai multe instrumente de verificare a viabilității unor astfel de proiecte.

Pasul 1 – găsește un apel de propuneri care ți se potrivește

Comisia Europeană publică regulat, în portal, toate apelurile din cadrul programului de cercetare și inovare Orizont2020. Tot aici, poți găsi informații despre apeluri suplimentare în secțiunea Alte Oportunități de finanțare. În cazul în care depui pentru prima dată o cerere de finanțare și nu ești încă familiar cu programele, citește Manualul on-line pentru Orizont 2020.

Poți cere sprijinul Punctelor naționale de contact pentru a găsi cele mai potrivite apeluri pentru profilul pe care îl ai. Companiile mici și mijlocii beneficiază de asistență și din partea rețelei Enterprise Europe.

Pasul 2 – găsește-ți un partener sau depune singur o propunere

Cele mai multe proiecte finanțate de UE sunt cele ce presupun colaborarea a cel puțin 3 organizații din diferite state membre ale UE sau țări asociate. Serviciile de căutare a unui partener te ajută să găsești organizații care își doresc să participe în astfel de proiecte. Tot aici îți poți publica oferta de colaborare.

De asemenea, se pot înregistra propuneri individuale din partea unor cercetători, echipe sau organizații. Acestea sunt finanțate, în principal, prin granturile Consiliului European de Cercetare (CEC) sau prin acțiunile Marie Skłodowska-Curie (MSCA), în timp ce IMM-urile pot depune cereri de finanțare prin Instrumentul pentru IMM-uri.

Orizont 2020 are ca scop și creșterea cooperării internaționale în domeniul cercetării, el oferind cercetătorilor din țările terțe oportunități de finanțare și participare în program.

Pasul 3 – crează-ți un cont în portal

Dacă ai deja un cont în Portalul pentru participanți sau un cont de înregistrare UE, îl poți utiliza pentru toate activitățile viitoare. Ai nevoie doar de un singur cont pentru oricare dintre serviciile securizate din Portal. Dacă nu ai încă un cont, îl poți crea chiar acum, apăsând pe butonul Înregistrare/Register din capul paginii.

Pasul 4 – înregistrează-ți organizația

Verifică întâi dacă organizația ta nu este deja înregistrată aici.

Dacă dorești să participi la o propunere de proiect, organizația ta trebuie să fie înregistrată. După înregistrare, vei primi un cod de identificare a participantului (PIC) format din 9 cifre. Acest cod reprezintă identificatorul unic al organizației, urmând să fie folosit de Comisie ca referință în viitoarele interacțiuni.

Comisia are un registru on-line al organizațiilor care participă în programele de finanțare din domeniul cercetării și inovării, educației, audiovizualului și culturii. Acest lucru permite utilizarea consecventă a datelor lor oficiale și evită primirea de cereri multiple pentru același tip de informație.

Pasul 5 - depune propunerea de proiect la Comisie

Pentru a depune propunerea de proiect, mergi la secțiunea  "Depunere on-line a propunerii / Electronic Proposal Submission", disponibilă în paginile asociate unui apel de propuneri. Atenție, trebuie să fii autentificat cu identificatorul unic al organizației pentru a începe completarea formularelor standard și pentru a prezenta propunerea ta Comisiei.

Pagini utile:

Ghidul aplicantului Orizont 2020

Puncte naționale de contact


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană