Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
23.02.2017 - Corina Crețu: "Continuăm investiţiile majore pentru creşterea standardului de viaţă în România"
ED Targoviste

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, a aprobat fazarea a 2 proiecte majore din judeţele Ilfov şi Maramureş. Investiţiile au fost începute între 2007–2013 şi vor putea fi finalizate în actuala perioadă de programare. 

"Asigurarea unor servicii de alimentare cu apă şi de management al deşeurilor de calitate este  esențială, în primul rând, pentru sănătatea cetățenilor noștri. Mă bucur că putem ajuta  autoritățile locale și regionale din România să finalizeze aceste proiecte, atât de importante pentru comunitățile lor, cu ajutorul fondurilor europene", a declarat comisarul pentru politică regională, Corina Crețu.

Proiectele de infrastructură avute în vedere sunt:

  • Judeţul Ilfov: Reabilitarea şi modernizarea infrastructurii de apă şi a sistemului de canalizare. Proiectul este cofinanţat prin Fondul de coeziune, cu aproximativ 54 de milioane de euro. Se are în vedere extinderea şi reabilitarea surselor de apă freatică, a conductelor de apă şi a unor staţii de tratare şi clorurare. De asemenea, proiectul prevede construirea şi reabilitarea unor rezervoare de apă şi a unor staţii de pompare. Printre municipalităţile vizate se numără Pantelimon, Dobroieşti, Bragadiru, Cornetu, Domneşti, Ciorogârla, Brăneşti şi Cernica.
  • Judeţul Maramureş: Dezvoltarea sistemului de management integrat al deşeurilor. Cofinanţarea din partea Uniunii Europene, prin Fondul european de dezvoltare regională, este de aproape 14 milioane de euro, avându-se în vedere investiţii în colectarea deşeurilor, inclusiv cea selectivă, precum și transportul, transferul, tratarea şi depozitarea acestora. Depozitele non-conforme cu standardele europene vor fi închise sau reabilitate.

 Informații suplimentare:

Pagina de internet dedicată politicii regionale 

Twitter: @EU_Regional@CorinaCretuEU

 Mai multe detalii:

 

Ioana Rus - Membru de Cabinet
ioana.rus@ec.europa.eu
+32 2 229 56 949


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană