Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
23.02.2017 - Filmul "Ana, mon amour!" premiat la Berlinală
ED Targoviste

Co-producția cinematografică româno-germano-franceză "Ana, mon amour", regizată de Călin Peter Netzer, este una dintre cele cinci pelicule finanțate prin programul Europa Creativă care au fost premiate în cadrul celei de-a 67-a ediții a Festivalului internațional de film de la Berlin (Berlinala). Filmul a primit distincția "Ursul de argint" pentru montaj (Dana Bunescu). În total, 10 producții cinematografice sprijinite prin programul MEDIA al Uniunii Europene au primit nu mai puțin de 14 premii la această ediție a Berlinalei.

Andrus Ansip, vicepreședintele Comisiei Europene pentru piața unică digitală, a declarat: "Felicitări tuturor câștigătorilor de la Berlinala 2017. Programul MEDIA joacă un rol esențial în fiecare an, ajutând filmele europene să ajungă la un public nou, peste granițe, iar numeroasele premii sunt o recunoaștere certă a eforturilor noastre de sprijinire a cinematografiei europene, în toată bogăția și diversitatea sa. Vom continua eforturile de sprijinire și promovare a produselor audiovizuale în toată Europa".

Pelicula maghiară Teströl és lélekröl (Corp și suflet), în regia lui Ildikó Enyedihas, a câștigat trofeul "Ursul de Aur" pentru cel mai bun film. Celelalte filme premiate și sprijinite prin programul Europa Creativă sunt: Felicite de Alain Gomis (Ursul de Argint - Marele Premiu al Juriului) și Pokot (Pista) de Agnieszka Holland (Ursul de Argint Alfred Bauer - Premiul pentru un film de lung metraj care deschide noi perspective). "Ursul de Argint" pentru cel mai bun regizor a fost acordat lui Aki Kaurismäki, pentru co-producția germano-finlandeză Toivon tuolla puolen (Cealaltă fațetă a speranței).

 Context

În total, 25 de filme sprijinite prin sub-programul MEDIA (Europa Creativă) au participat la ediția Berlinalei din acest an.  Acestea au beneficiat de peste 1,7 milioane de euro, în principal pentru producția și distribuția lor în afara țării lor de origine.

Persoane de contact pentru presă:

Nathalie Vandystadt – Tel.: +32 229 67083

Inga Höglund - Tel.: +32 229 50698

Întrebări din partea publicului larg:

Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

 Pagini utile

Anunț de presă

Comunicat de presă integral (în limba engleză)

Sub-programul Media / Programul Europa Creativă


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană