Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
14.03.2017 - Accelerarea implementării politicii de coeziune
ED Targoviste

Anul trecut a reprezentat un real suces în ceea ce privește implementarea politicii de coeziune, rata de selecție a operațiunilor crescând semnificativ, de la 8% la 28% din totalul alocărilor prin politica de coeziune. Datele prezentate de Comisia Europeană marți, 7 martie, relevă faptul că, spre finalul anului 2016, ritmul de investiții a fost accelerat, astfel că nu mai puțin de 176 de miliarde de euro (inclusiv co-finanțarea națională) au fost deja investiți în cele 263 de regiuni ale UE.

"Suntem pe drumul cel bun în ceea ce privește implementarea. Programele 2014-2020 câștigă acum viteză și reiterez apelul meu către toate statele membre de a accelera în continuare eforturile atât în cee ace privește selecția, cât și implementarea proiectelor", a declarat comisarul pentru politica regională, Corina Crețu.

Comisia a lansat, de asemenea, o versiune îmbunătățită a platformei de date deschise în ceea ce privește politica de coeziune. Acest portal oferă informații privind finanțarea prin cele 5 fonduri structurale și de investiții europene, precum și despre realizările politicii de coeziune pentru perioada 2014-2020. El a fost deja actualizat, prin includerea datelor aferente lunii decembrie 2016, și include posiblitatea de a vizualiza evoluțiile pe tip de fond, program și stat membru. 

Persoane de contact pentru presă:

Jakub ADAMOWICZ (+32 2 29 50595)

Sara SOUMILLION (+32 2 296 70 94)

Întrebări din partea publicului larg:

Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

Pagini utile

Anunț de presă

Pagina dedicată fondurilor structurale și de investiții europene

Platforma de date deschise privind politica de coeziune

Fișă informativă privind politica de coeziune


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană