Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
23.03.2017 - Corpul european de solidaritate: organizațiile, gata de acțiune!
ED Targoviste

Începând cu data de 8 martie, organizațiile acreditate care vor oferi stagii de solidaritate pot utiliza baza de date dedicată pentru a găsi potențiali angajați, stagiari sau voluntari pentru activitățile lor. Câteva sute de stagii vor deveni disponibile încă din această primăvară, lor adăugându-li-se alte câteva mii în lunile următoare.

Comisarul pentru educație, cultură, tineret și sport, Tibor Navracsics, a declarat: „ Corpul european de solidaritate face un pas uriaș către obținerea de rezultate concrete pe teren. De acum înainte baza noastră de date este deschisă pentru organizații și autorități publice, astfel încât corelarea poate începe și primii tineri europeni își vor iniția în curând activitățile. Sunt mândru să văd că mulți tineri au aderat deja la Corpul de solidaritate și sunt astfel gata să aducă o schimbare. Aș dori acum să încurajez organizațiile să urmeze acest exemplu și să ofere cât mai multe stagii posibil”.

O gamă largă de organizații pot oferi stagii în cadrul Corpului european de solidaritate: organizații neguvernamentale, organizații ale societății civile, autorități naționale, regionale și locale sau întreprinderi sociale, de exemplu. În această primă fază, organizațiile interesate să participe la Corpul european de solidaritate pot solicita finanțare prin intermediul programelor de finanțare existente ale UE. În prezent, există opt programe care sprijină Corpul european de solidaritate.

Context

La data de 7 decembrie 2016, Comisia a lansat Corpul european de solidaritate. Acesta le oferă tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani noi oportunități de a lua parte la o serie de activități pentru a-și manifesta solidaritatea față de oameni aflați în situații dificile din întreaga Europă.

De la lansarea sa, aproape 24.000 de tineri europeni au aderat la Corpul european de solidaritate — obiectivul este ca 100.000 de tineri să se alăture acestuia până la sfârșitul anului 2020. 

Persoane de contact pentru presă:

Johannes BAHRKE (+32 2 295 86 15)

Joseph WALDSTEIN (+ 32 2 29 56184)

Întrebări din partea publicului larg:

Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

Pagini utile

Comunicat de presă integral

Întrebări și răspunsuri referitoare la Corpul european de solidaritate

Fișă informativă: Corpul european de solidaritate

Fișă informativă: Corpul european de solidaritate: cum puteți participa în calitate de organizație?

Pagina de înscriere în Corpul european de solidaritate

Pagina de Facebook a Corpului european de solidaritate

Urmăriți activitatea comisarului Thyssen pe Twitter

Urmăriți activitatea comisarului Navracsics pe Twitter

#EUSolidarityCorps


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană