Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
11.04.2017 - Proiecte românești finanțate prin Instrumentul pentru IMM-uri
ED Targoviste

Două companii din România, Indeco Soft SRL (Baia Mare) și SC Vitality Media SRL (București), fac parte dintre cele 184 de IMM-uri selectate pentru finanțare prin Instrumentul dedicat din cadrul programului Orizont 2020. În total, 178 de proiecte vor primi, fiecare, câte 50.000 de euro pentru finanțarea de studii de fezabilitate a introducerii unor produse inovatoare pe piață. Rezultatele selecției au fost anunțate de Comisia Europeană joi, 6 aprilie.

Pe lângă finanțarea studiilor de fezabilitate, IMM-urile selectate pot beneficia de maximum 3 zile de consiliere de afaceri gratuită. 

Cele 2 proiecte românești sunt:

Greentop (coordonator: Indeco Soft) - are în vedere procesarea datelor oferite gratuit de Agenția Spațială Europeană pentru aplicații în domeniul silviculturii, amenajării teritoriale sau agriculturii de precizie;

TELLY (coordonator: Vitality Media) - are în obiectiv crearea de noi modalități de obținere de venituri pentru societățile de TV și radiodifuziune, canale TV, cluburi sportive, precum și a posibilității de interacțiune în timp real cu audiența și fanii.

Până la data-limită (15 februarie), au fost depuse 2.111 propuneri de proiecte. Cele mai multe propuneri selectate sunt în domeniul tehnologiilor informaționale și de comunicații (36), urmat de cel al sistemelor cu emisii reduse de carbon și eficiente energetic (31) și de cel al transporturilor (28). Țările cu cel mai mare număr de IMM-uri selectate sunt, în ordine: Italia (37), Spania (33) și Marea Britanie (16).

Următoarea dată-limită pentru depunerea de propuneri de proiecte este data de 3 mai 2017.

Context

De la lansarea programului, în 2014, au fost selecționate pentru finanțare 2.208 de IMM-uri.

Persoane de contact pentru presă:

Lucia Caudet – Tel.: + 32 229 56182

Mirna Talko – Tel.: +32 229 87278

Întrebări din partea publicului larg:

Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

Pagini utile

Comunicat de presă integral

Lista proiectelor selectate

Harta beneficiarilor


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană